17/11/202119:03

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν σημαντικά σε παιδιά τα θετικά κρούσματα στον covid-19 μέσα σε μια εβδομάδα- Στο «κόκκινο» μπήκαν Θεσπρωτία, Ρέθυμνο, Άρτα, Λακωνία και Κορινθία

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρατηρείται σημαντική αύξηση στη θετικότητα παιδιών ηλικίας 4 – 18 ετών μέσα σε μία εβδομάδα, την ώρα που μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος από την επέλαση του ιού με πάνω από 17.000 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αλλάζει τον χάρτη με 5 ακόμα περιοχές να μπαίνουν στο «κόκκινο».

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλούν οι ανεμβολίαστοι και η επερχόμενη εορταστική περίοδος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε έκτακτες ανακοινώσεις την Πέμπτη.

Κορωνοϊος: Άλλες 5 περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο
Αύξηση θετικότητας στα παιδιά 4 – 18 ετών σε μια εβδομάδα

Το σύνολο των ασθενών covid-19, ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.729, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου, αποτελώντας το 23% (+ 4,55% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών με covid-19 ήταν 2.873, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.904, την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.51. Το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,77% σε σύνολο 2.613.039 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,50% σε σύνολο 2.528.885 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,90%.

Κορονοϊός: Άλλες 5 περιοχές στο κόκκινο – Ποιες είναι σε βαθύ κόκκινο
Άλλες πέντε περιοχές της χώρας ανέβηκαν επίπεδο κινδύνου στον Επιδημιολογικό Χάρτη και από το πορτοκαλί (επίπεδο 3) μπαίνουν στο κόκκινο (επίπεδο 4). Πρόκειται για τη Θεσπρωτία, το Ρέθυμνο, την Αρτα, τη Λακωνία και την Κόρινθο.
Οι 24 από τις 50 περιοχές της χώρας παραμένουν σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι:

Θεσσαλονίκη
Αρκαδία
Αγιον Ορος
Αχαΐα Λάρισα
Μαγνησία
Κιλκίς
Ημαθία
Πιερία
Εβρος
Πέλλα
Ξάνθη
Δράμα
Μεσσηνία
Σέρρες
Τρίκαλα
Καβάλα
Κοζάνη
Καρδίτσα
Χαλκιδική
Ιωάννινα
Φθιώτιδα
Θάσος
Λέσβος

Στο 4 και στο 5 επίπεδο ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα.

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας αποτυπώνεται και στις εισαγωγές που γίνονται καθημερινά στα νοσοκομεία.
Η κάλυψη σε κλίνες ΜΕΘ Covid στο σύνολο της χώρας έχει φτάσει πλέον το 90% ενώ στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία περιοχές που μαστίζονται από τη σφοδρότητα της μετάλλαξης Δέλτα, η κατάσταση βαίνει εκτός ελέγχου στις βαριές νοσηλείες.
Μόνο στα 30 νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται 1.383 ασθενείς σε απλές κλίνες, κλίνες υψηλής ροής οξυγόνου και εντατικές.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα