24/11/202108:49

Κορωνοϊός – Δυτική Ελλάδα: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία όλης της περιφέρειας – «Μάχη» να μην ανοίξει κι άλλη ΜΕΘ

Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει στην περιφέρειά μας γεμίζοντας όλα τα νοσοκομεία με ασθενείς. Η κατάσταση είναι άκρως πιεστική. Δίνεται μάχη να μην γίνουν διακομιδές στα νοσοκομεία της Πάτρας που ήδη νοσηλεύουν 172 ασθενείς εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Στο 4ο πανδημικό κύμα όλα τα νοσοκομεία δέχονται περιστατικά και έχουν αναπτύξει Κλινικές Κορονοϊού. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου καλύφθηκαν οι 38 κλίνες κορονοϊού και χθες άνοιξε νέα πτέρυγα.

Χθες, ημέρα εφημερίας του «Αγίου Ανδρέα», από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα είχαν διακομιστεί 29 ασθενείς. Ετσι οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 67 και στη ΜΕΘ νοσηλεύονταν 7.

Στις Κλινικές κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 85 ασθενείς, 12 στη ΜΕΘ ενηλίκων και το βρέφος στη ΜΕΘ Παίδων.
«Σε όλα τα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας έχουμε αναπτύξει Κλινικές Κορονοϊού και στα περισσότερα οι κλίνες έχουν γεμίσει. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά. Δίνουμε μάχη σε πολλά μέτωπα. Σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να καλύψουμε όλους τους ασθενείς» μας επισήμανε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Ερωτηθείς για τις ΜΕΘ Κορονοϊού, σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα» όπου ήδη νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι σε Κλινικές, αν προγραμματίζεται λειτουργία και δεύτερης ΜΕΘ, μας απάντησε: «Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε και τα χειρουργεία. Αν ανοίξουμε νέα μονάδα θα αφαιρέσουμε προσωπικό και επομένως θα αναγκαστούμε να συρρικνώσουμε τα χειρουργεία. Αυτό δεν το θέλουμε παρ ότι μας δίνεται αυτή η δυνατότητα από το υπουργείο, διότι υπάρχουν ασθενείς που έχουν προγραμματίσει τις επεμβάσεις πολύ καιρό τώρα. Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή που δίνουμε μάχη σε πολλά μέτωπα. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από την περασμένη εβδομάδα που ήταν 1.685 στα 1.730. «Αυτό είναι νέο αρνητικό ρεκόρ. Σημάδι πολύ άσχημο για την πορεία της νόσου στην περιοχή μας».

Ωστόσο ο κ. Μπονάνος είχε να μας ανακοινώσει και κάτι ευχάριστο. «Από τους 1.000 εμβολιασμούς που ήταν προ ημερών στην Αχαία, έφθασαν χθες τους 2.200. Αυτό είναι πολύ θετικό».

pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα