04/09/202011:56

Κορωνοϊός – Έρευνα: Aνησυχία με τη μεγάλη διασπορά από τους νέους -Στα 39 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων- Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί

Στο 0,72 ο δείκτης Rt, στα 39 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων – Διαβάστε την 13η έκθεση του Παρατηρητηρίου COVID-19

Επιδείνωση στον μέσο όρο θανάτων και νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ παρατηρείται την περίοδο 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την 13η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19.

Ωστόσο συνεχίζεται η σταθεροποίηση στο μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων, που διαμορφώνεται σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση στα 220 κρούσματα ανά ημέρα, από 216 στην προηγούμενη έκθεση.

kor1

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να προέρχεται από χαλάρωση της προσήλωσης σε συμπεριφορές κοινωνικής απόστασης. Η σταθεροποίηση πιθανώς να οφείλεται στη λήψη μέτρων για τη χρήση της μάσκας, αλλά και στους ενισχυμένους περιορισμούς που ελήφθησαν σε περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων. Ωστόσο, η παρούσα κατάσταση συνεχίζει να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση, διότι η επιδημία ενδεχομένως να παρουσιάσει αυξητική τάση στο μέλλον.

Ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η εκτεταμένη διασπορά σε νεαρότερες ηλικίες. Αυτό απεικονίζεται, τόσο στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών, όσο και από τη συρροή διασωληνωμένων βαρέων περιστατικών σε σχετικά νεαρές ηλικιακές ομάδες. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη.

Με λίγα λόγια, τα ευρήματα της 13ης έκθεσης προόδου του Παρατηρητηρίου αναδεικνύουν μία επιδεινούμενη τάση σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης έκθεσης στο υγειονομικό σκέλος. Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται σταθεροποίηση του μέσου όρου κρουσμάτων, αλλά αύξηση των θανάτων και νοσηλευμένων σε ΜΕΘ, με μικρή μείωση του δείκτη Rt σε 0,72.

Στο οικονομικό σκέλος, συνολικά καταγράφεται ελαφρά βελτίωση. Επισημαίνεται η συνεχιζόμενη αύξηση των καταθέσεων, η πιστωτική επέκταση των επιχειρηματικών δανείων τον Ιούλιο, η βελτίωση του δείκτη PMI και η σταθεροποίηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση του όγκου και της αξίας ηλεκτρονικών συναλλαγών τον Αύγουστο. Επίσης, τον Αύγουστο επιβραδύνθηκε ο ρυθμός μείωσης, τόσο των καταναλωτικών δαπανών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όσο και των εισαγωγών και εξαγωγών

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την έκθεση

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα