15/01/202120:48

Κορωνοϊός: Η Βρετανία κλείνει όλες τις ταξιδιωτικές οδούς από τη Δευτέρα

Είσοδο στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών και 10ήμερη αυστηρή καραντίνα στη συνέχεια ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον – Φόβοι για νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Στο κλείσιμο όλων των ταξιδιωτικών διαδρόμων προχωρά από τη Δευτέρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Στόχος της απόφασης είναι να προστατεύσει τους πολίτες από τον κίνδυνο νέων, άγνωστων στελεχών του κορωνοϊού.Το μέτρο θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. 

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδος). Όποιος εισέρχεται στη χώρα, θα έχει τεστ κορωνοϊού έως και 72 ωρών πριν την αναχώρησή του και ειδικό ταξιδιωτικό έντυπο, τα οποία θα ελέγχονται από τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και δεν θα μπορούν να βγαίνουν έξω για κανέναν λόγο, εκτός αν κάνουν νέο αρνητικό τεστ κορωνοϊού σε πέντε ημέρες.

Δυνάμεις επιβολής του νόμου θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα και στα σύνορα, για να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων.

Η βρετανική απόφαση έρχεται μετά την απαγόρευση ταξιδιών από τη Νότια Αφρική και την Πορτογαλία, μετά από νέες ανησυχίες για νέο στέλεχος που εντοπίστηκε στη Βραζιλία.

Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται σταθερά, κάτι που αναμένεται και την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα επιδιώκουν να μειώσουν την πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και τον αριθμό των θανάτων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά το σχέδιο εμβολιασμού. Μέχρι στιγμής 3,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Ειδικότερα, περίπου 45% των πολιτών άνω των 80 ετών έχουν λάβει το εμβόλιο και περίπου το 40% των πολιτών που μένουν σε μονάδες φροντίδας.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα