Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» του προέδρου του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέα για 2.000 κρούσματα πάλι σήμερα – Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 60.000 φορείς

03/11/2020
0 0
Κορωνοϊός – Τσιόδρας: «Σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του ιού, δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία»
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ότι οι μετακινήσεις είναι ο κύριος λόγος διασποράς της πανδημίας – Καθηγητής Θωμαΐδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα λύματα στο Λεκανοπέδιο δείχνουν ότι το ιικό φορτίο αυξάνεται επικίνδυνα

Τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα «εκρηκτική» αύξηση των κρουσμάτων σήμερα κρούει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες» τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Κύριος λόγος» για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις, τόνισε για ακόμη μία φορά ο κ. Αρκουμανέας.

Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά.

Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Την ίδια ώρα, την αποκάλυψη ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται ανησυχητικά τις τελευταίες ημέρες, έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος παρακολουθεί με την επιστημονική του ομάδα τα μεγέθη αυτά από την αρχή της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης «την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων».

Κατά τον κ. Θωμαΐδη με αυτά τα δεδομένα «ναι μεν μία καραντίνα τύπου Μαρτίου δεν θα ξαναγίνει, διότι δεν τη θέλει κανείς, αλλά η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα».

Σημείωσε δε ότι «τα λύματα βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ» και διευκρίνισε ότι «είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία «την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα». Όπως είπε «παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή Δημόσιας Υγείας».

Ο κ. Θωμαίδης είπε ότι «εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ανακοπεί η διάδοση. Αλλά επειδή η δραστηριότητα συνεχίζεται και σίγουρα δεν θα δούμε αυτό που είχαμε τον Μάιο, που εξαφανίστηκε ο ιός».

protothema.gr

ΣχετικάΆρθρα

Γλυκά Νερά: “Θάνατος διαρκείας” της Καρολάιν – “Έπαρση και κτητικότητα” βλέπει στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η ψυχίατρος
ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε ο πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν: Όταν της είπε ο Αναγνωστόπουλος για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τρελάθηκε τελείως η Καρολάιν

22 Μαρτίου 2023
ΕΟΔΥ: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης – 1.519 εισαγωγές, 119 διασωληνώσεις, 141 θάνατοι από covid και 6 νεκροί απο γρίπη την τελευταία εβδομάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Προς κατάργηση οι ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία– Καμία απόφαση για τις μάσκες στα νοσοκομεία

22 Μαρτίου 2023
Ξάνθη: Γνωστός «νταής» ο άντρας που έσφαξε πατέρα δύο παιδιών
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στον Ασπρόπυργο: Βρέθηκε νεκρός άνδρας σε υπαίθριο πάρκινγκ

22 Μαρτίου 2023
Άγιος Παντελεήμονας: Τέσσερις νεαροί Πακιστανοί άρπαξαν και βίασαν 25χρονη που είναι έγκυος- Έχουν συλληφθεί οι τρεις αναζητείται ο τέταρτος
ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στη Λακωνία: 13χρονη έπεσε θύμα βιασμού κατ εξακολούθηση κι έμεινε έγκυος – Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

22 Μαρτίου 2023
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In