Κορονοϊός: Με ένα υγιέστατο κοριτσάκι η πρώτη έγκυος που έλαβε μονοκλωνικά αντισώματα

Μια ευχάριστη είδηση από τις Σέρρες, όπου έγκυος με κορονοϊό στην οποία χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα έφερε στον κόσμο το παιδί της.

Στην αγκαλιά της κρατά το νεογέννητο κοριτσάκι της η πρώτη έγκυος στην οποία χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Όπως έγινε γνωστό, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, οι γιατροί της χορήγησαν μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, μετά από τη νόσησή της με Covid-19. Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό το πρωί της Κυριακής (19/12) και όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και επικεφαλής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής, Δημήτρης Μπαλαξής, «μητέρα και νεογνό χαίρουν άκρας υγείας».

Σύμφωνα με τον σύζυγο της 30χρονης, που μίλησε στο MEGA, τα αποτελέσματα των μονοκλωνικών φάνηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα. «Ενώ είχε λίγο πυρετό και δεν έπαιρνε αντιβίωση, εντάξει ήταν και στη γέννα και φοβόμασταν κιόλας. Την άλλη μέρα έγινε περδίκι, κατά χάρη Θεού και με τα αντισώματα να λέμε την αλήθεια ναι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε πολύ γρήγορη εξαφάνιση συμπτωμάτων, δηλαδή του πυρετού που είχε. Είχε ανεβάσει μέχρι 39,5 πυρετό, μείωση του βήχα» υπογράμμισε ο κ. Μπαλαξής.

«Αισθανόμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι εγώ και οι συνεργάτες μου στην Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Σερρών για το αίσιο τέλος της περιπέτειας της πρώτης γυναίκας εγκύου στην οποία χορηγήσαμε μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κυήσεως μετά από νόσηση Covid-19. Γέννησε με φυσιολογικό τοκετό σήμερα το πρωί.

Χαίρουν άκρας υγείας μητέρα και νεογνό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και σε δεύτερο περιστατικό που εφαρμόσαμε την ίδια αγωγή θα έχουμε την ίδια εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών» έγραψε στο facebook ο κ. Μπαλαξής.

ieidiseis.gr

ΣχετικάΆρθρα

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.