29/12/202023:42

Κορωνοϊός: Οι 11 περιοχές που προβληματίζουν – Αργή μείωση των διασωληνωμένων

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε περάσει το τεστ βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας – Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Τον εφησυχασμό που πιθανόν φέρνει ο ερχομός του εμβολίου προσπαθούν να προλάβουν οι Αρχές καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα δεν έχει ανακοπεί. Τόσο οι αριθμοί των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, όσο και οι δηλώσεις των ειδικών για τις επιβαρυμένες περιοχές που φτάνουν τον διψήφιο αριθμό, συνομολογούν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε περάσει το τεστ βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας. Για αυτό άλλωστε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται το αυστηρότερο lockdown σε πέντε περιοχές και σήμανε συναγερμό για έξι ακόμα, ενώ δεν πάρθηκε καμία απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων από την αρμόδια επιτροπή.

Οι «κόκκινες» περιοχές

 1. Ασπρόπυργος
 2. Ελευσίνα
 3. Κοζάνη
 4. Δήμος Εορδαίας
 5. Δήμος Βοΐου
 6. Φλώρινα
 7. Κερατσίνι
 8. Περιστέρι
 9. Ίλιον
 10. Αχαρναί
 11. Κάλυμνος

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση τους lockdown σε: Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη έως τις 6 Ιανουαρίου, αλλά και στους δήμους Εορδαίας και Βοΐου. Αντίθετα άρθηκαν τα πρόσθετα μέτρα στην Μάνδρα, η οποία παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, αλλά και στις περιοχές Σέρβια και Βελβεντό.

Παράλληλα το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, αλλά και στους Δήμους Κερατσινίου – ΔραπετσώναςΠεριστερίουΙλίου και Αχαρνών, καθώς και στην περιοχή του Ζεφυρίου του δήμου Φυλής. H επιδημία του κορονοϊού εμφανίζεται έντονα και στην Κάλυμνο, ύστερα από αρραβώνα που έγινε εστία κορονοϊού.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα