12/08/202120:58

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά τοπικά μέτρα σε Ζάκυνθο και Χανιά

Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων κατά του κορωνοϊού στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, μετά την εκ νέου αξιολόγηση ων επιδημιολογικών δεδομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας μετά την εκ νέου αξιολόγηση από την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

Επίσης, από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα