16/07/202119:13

Κορωνοϊός: Πλήγμα για τον Ελληνικό Τουρισμό- Στις «περιοχές κινδύνου» λόγω αυξημένων κρουσμάτων βάζει Ελλάδα και Ολλανδία η Γερμανία

Ελλάδα και Ολλανδία μπαίνουν στις «περιοχές κινδύνου» για τη Γερμανία
ΗΕλλάδα και η Γερμανία μπαίνουν στις «περιοχές κινδύνου» για τη Γερμανία, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι για την επιστροφή στη Γερμανία, απαιτείται, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», η Γερμανία κατατάσσει από την ερχόμενη Κυριακή την Ελλάδα και την Ολλανδία στις «περιοχές κινδύνου» λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχετικά με τις «περιοχές κινδύνου», το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει σύσταση να αποφεύγονται «τα μη αναγκαία, τουριστικά ταξίδια», ενώ διευκρινίζει ότι για την επιστροφή στην Γερμανία, απαιτείται, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις οδηγίες του γερμανικού υπουργείου Υγείας, όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα θα πρέπει εντός 48 ωρών να επιδείξουν είτε αρνητικό τεστ, είτε πιστοποητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Επίσης, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα εφοσον υποβάλλονται σε αρνητικό τεστ ή αν υποδείξουν πιστοποητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Η απόφαση αυτή σε σχέση με την Ελλάδα, αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα από Γερμανία σε Ελλάδα, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα