15/07/202116:21

Κορωνοϊός – Βόλος: Στα 12 τα θετικά κρούσματα στο γηροκομείο της πόλης – Πόσοι νοσηλεύονται

Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού αρνείται να εμβολιαστεί

Μετά την άρνηση εμβολιασμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του, το γηροκομείο του Βόλου μετρά 12 κρούσματα κορονοϊού. Η διοίκηση του ιδρύματος ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα της άρνησης εμβολιασμού θα αντιμετωπίζεται με προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και γενικών καθηκόντων.

Επί συνόλου 55 εργαζομένων, μόλις οι 20 έχουν εμβολιαστεί. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της SARS COV-2 είναι μεταξύ οκτώ πλήρως εμβολιασμένων υπερηλίκων και τεσσάρων εργαζόμενων. Οι δύο από τους υπερήλικες (ένας άνδρας και μία γυναίκα) νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στην κλινική covid του νοσοκομείου του Βόλου.

Ο πρόεδρος του γηροκομείου, Παύλος Πάνου, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι «οι εκκλήσεις προς τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους είναι επανειλημμένες, αλλά δυστυχώς η απόκριση είναι αρνητική, ακόμα και τώρα που έχουμε περιστατικά επιμόλυνσης και κυβερνητική απόφαση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για εργαζόμενους που προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους.

Επανήλθαμε και αυτή την εβδομάδα μοιράζοντας ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς και πάλι, δεν έχουμε αλλαγή στάσης. Θέλω να διαβεβαιώσουμε τους συγγενείς των ηλικιωμένων, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό και φροντίζουμε για να παραμείνουν υγιείς. Έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης και εκείνο ζητάμε και από κείνους. Να κάνουν λίγη υπομονή, να εξακολουθήσουν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας- φροντίσαμε έγκυρα να έχουν αυτή τη δυνατότητα- και όλα θα πάνε καλά. Το Γηροκομείο θα εξακολουθήσει να φροντίζει και να παρέχει υπηρεσίες στους ενοίκους του».

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα