01/09/202213:54

Ν. Κοροβέσης: Με την στήριξη της ΠΔΕ και του τμήματος Πολιτισμού η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια που ετοιμάζει ο Γ. Τζουανόπουλος

Ν. Κοροβέσης «Με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του τμήματος Πολιτισμού η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ετοιμάζει ο Γ. Τζουανόπουλος”

Ραντεβού την Δευτέρα στα Μακρίσια με ένα διπλό αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη και τον Ι. Καμπανέλη! -Τραγουδούν Γ. Μαργαρίτης, Γ. Γιάννα, Μ. Σουλτάτου, Σ. Βώσου, Χ Γαλιάτσου, Γ. Αδαμόπουλος, Ε. Αργυροπούλου. Στο μπουζούκι Μανώλης Καραντίνης

Μια μεγάλη βραδιά πολιτισμού, υπόσχεται και φέτος στα Μακρίσια, ο Γιάννης Τζουανόπουλος, που ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της Ηλείας που τον ακολουθεί πιστά εδώ και 32 χρόνια στις σπουδαίες μουσικές στιγμές που μας έχει χαρίσει, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού.

tzouanopoulos makrisia 4

tzouanopoulos makrisia 2

               Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που εκείνες τις ημέρες είχαν πλήξει το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Έτσι, την Δευτέρα, συντονιζόμαστε ξανά με μια σπουδαία συναυλία στο χώρο της Γιορτής στα Μακρίσια, που φέτος πραγματοποιείται με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση, στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΔΕ. Ο στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Τζουανοπουλος, γιορτάζοντας τα 32 χρόνια από την πρώτη εκείνη φορά που ένας σημαντικός θεσμός πολιτισμού δημιουργήθηκε στην Ηλεία, ετοιμάζει ένα διπλό αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους Έλληνες, με την παρουσία και πάλι αγαπημένων καλλιτεχνών. Η 32η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, θα είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο διεθνή μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του αλλά και στον επίσης σπουδαίο θεατράνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλλη με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Όπως είναι γνωστό εκτός από το πλήθος των θεατρικών του έργων, ο Ιάκωβος Καμπανέλης έχει γράψει και θαυμάσιους στίχους σε πολλά αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (« Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Το Ψωμί είναι στο Τραπέζι», «Στρώσε το Στρώμα Σου», κύκλος τραγουδιών «Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» κλπ, πολλά από τα οποία θα ερμηνεύσουν την Δευτέρα το βράδυ στα Μακρίσια αγαπημένοι καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Γιώτα Γιάννα, η Σοφία Βώσου, η Μαρία Σουλτάτου, η Χριστιάνα Γαλιάτσου και μαζί τους δύο δικά μας παιδιά από την Ηλεία, ο Γιώργος Αδαμόπουλος που διαγράφει ήδη μια αξιόλογη πορεία στο ελληνικό τραγούδι και η Ελένη Αργυροπούλου που κάνει τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Όπως πάντα, θα συνοδέψει τους τραγουδιστές ο μοναδικός Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του και μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών. Η συναυλία θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας και του έντεχνου τραγουδιού, με ένα πλούσιο ρεπερτόριο με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

tzouanopoulos makrisia 3

 

tzouanopoulos makrisia 5

tzouanopoulos makrisia 9

tzouanopoulos makrisia 6

tzouanopoulos makrisia 10

tzouanopoulos makrisia 7

tzouanopoulos makrisia 8

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος τόνισε ότι η μουσική αυτή βραδιά θα μείνει αξέχαστη στο κοινό της Ηλείας, αφού συμπράττουν για την επιτυχία της μεγάλοι έλληνες καλλιτέχνες ερμηνεύοντας τραγούδια όχι μόνο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβο Καμπανέλη στους οποίους αφιερώνεται η εκδήλωση, αλλά και άλλων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών. “Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού συμπληρώνει 32 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας με σημείο αναφοράς το ξωκλήσι της Παναγιάς όπου καθε χρόνο δίνεται το ραντεβού των αποδήμων, ενώ τα άγια χώματα των Μακρισίων έχουν πατήσει όλοι οι κορυφαίοι έλληνες δημιουργοί και καλλιτέχνες– συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές- με αφιερώματα που άφησαν εποχή και θα μείνουν αξέχαστα, όπως και η βραδιά που ετοιμάζουμε την Δευτέρα το βράδυ. Θα ήθελαν να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Νίκο Κοροβέση για την στήριξη της εκδήλωσης και του αφιερώματος στον Μίκη και τον Ιακωβο Καμπανέλη.”

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμου και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης επισήμανε ότι η Περιφέρεια με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια ολοκληρώνει το μεγάλο πολιτιστικό οδοιπορικό της σε όλη την Ηλεία που αγκάλιασε με θέρμη το κοινό του νομού. “ Ο Γιάννης Τζουανόπουλος όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει πολιτισμό στον τόπο δίνοντας την ψυχή του και βεβαίως είχαμε την υποχρέωση να στηρίξουμε έναν σπουδαίο θεσμό που φέτος γιορτάζει τα 32α γενέθλια του και ευχόμαστε να γιορτάσουμε πολλά ακόμα”.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα