23/04/202419:04

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των γονέων του νεκρού βρέφους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του βρέφους στην Κω. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των γονέων ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη.

Θα οδηγηθούν στον ανακριτή

Αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή στην Κω για να απολογηθούν την Τετάρτη (24/4), όπως μετέδωσε η rodiaki.

Να σημειωθεί πως η 21χρονη μητέρα του βρέφους διανύει τον έβδομο μήνα κύησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξεταστεί και το άλλο τους παιδί, το οποίο φιλοξενείται από συγγενικά πρόσωπα, προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα διαβίωσης.

Υπενθυμίζεται πως η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το παιδί πνίγηκε από τηγανιτή πατάτα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Τι υποστήριξαν οι γονείς

Σε ό,τι αφορά τα τραύματα που φέρει το βρέφος, οι γονείς ισχυρίστηκαν πως προέρχονται είτε από χτυπήματα που του προκάλεσε το αδερφάκι του, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποιο άλλο ατύχημα.

Πληροφορίες πως βρέθηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του πατέρα

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές πως ο πατέρας του βρέφους στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για παιδική πορνογραφίακαι για αυτό η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τόσο το κινητό όσο και τον υπολογιστή του 21χρονου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν ίχνη σχετικής αναζήτησης τέτοιου αποτρόπαιου υλικού.

«Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό»

«Το μωράκι έφτασε στο νοσοκομείο νεκρό. Το παιδί είχε φάει το φαγητό του και αυτό το έπνιξε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Οι διασώστες το έβαλαν στο ασθενοφόρο και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Οι γιατροί εξακολούθησαν να κάνουν την διαδικασία της ανάνηψης, ωστόσο ούτε αυτοί κατάφεραν να αναστρέψουν τη διαδικασία», επεσήμανε, ο Ηλίας Χρυσόπουλος, υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω μίλώντας στο Action24.

Τι ερμηνεία έδωσε ο ιατροδικαστής για τα σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση

Για τα σημάδια κακοποίησης που εντόπισαν οι γιατροί, ο κ. Χρυσόπουλος αναφέρει: «Οι γιατροί συντετριμμένοι που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι, προετοίμαζαν το παιδί για το νεκροτομείο και παρατήρησαν κάποια σημάδια στο σωματάκι του. Αυτά παρέπεμπαν σε κακοποίηση και οι γιατροί κάλεσαν την ασφάλεια. Η ασφάλεια επιβεβαίωσε την υποψία των γιατρών και μάλιστα βρήκαν και σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση και για αυτό το λόγο οι γονείς κρατήθηκαν. Όμως η ιατροδικαστική έκθεση έδωσε άλλη ερμηνεία. Πως αυτό που φαινόταν ως σεξουαλική κακοποίηση ήταν κάτι που επήλθε λόγω του θανάτου του βρέφους, σε αυτή την ηλικία».

Ήδη εξετάζεται και το αδερφάκι του άτυχου μωρού από τις Αρχές ενώ το 2χρονο έχουν αναλάβει οι συγγενείς, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόπουλο.

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα