21/04/202418:13

Κως: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του βρέφους, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή– Οι γονείς κρατούνται για θανατηφόρα έκθεση

Ασφυξία που προήλθε μετά από κατάποση τροφής είναι η αιτία θανάτου του βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο της Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Όπως έδειξε η εξέταση, τα υπόλοιπα ευρήματα συνάδουν με αυτή την αιτία θανάτου, ενώ οι εκδορές που έφερε η σορός του μωρού είναι παλαιότερες. Μάλιστα αυτή την ώρα εξετάζεται και το άλλο παιδί της οικογένειας από τον ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των γονιών του άτυχου βρέφους για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν η μητέρα του βρέφους διαπίστωσε πως το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του. Τότε άρχισε να φωνάζει, προσπαθώντας να επαναφέρει το μωρό και οι ένοικοι της πολυκατοικίας την άκουσαν να έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στις 20:15 η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να φτάνουν 10 λεπτά αργότερα. Διαπίστωσαν πως το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Τι διαπίστωσαν οι γιατροί

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, στις 20:32, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες τους, το μωρό κατέληξε στις 20:45.

Κατά την εξέταση οι γιατροί είδαν εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα των γιατρών.

Τι ισχυρίστηκαν οι γονείς

Οι γονείς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς πως τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα