06/10/202321:25

Κώστας Καρπέτας: Η κεντρική πολιτική του εκδήλωση στην Πάτρα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας μίλησε στην Πάτρα, έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Σε σχετική του ανακοίνωση, αναφέρει: “Την Κυριακή ξηλώνουμε το καθεστώς της Περιφέρειας. Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου, ενώπιον ενός πολυπληθούς και ενθουσιώδους πλήθους πολιτών, το οποίο κατέκλυσε τον χώρο έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας θερμά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και ζήτησε ισχυρή εντολή από το λαό της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να αλλάξουν όλα στην Περιφέρεια.

«Την Κυριακή, η Περιφέρεια επιστρέφει στα χέρια των πολιτών, επιστρέφει στα χέρια των πολλών, παύει να είναι το υποχείριο μιας μικρής πολιτικής παρέας και των συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί και υπηρετεί. Παύει να είναι το μακρύ χέρι και το κομματικό παραμάγαζο του κυρίου Μητσοτάκη. Παύει να είναι παράρτημα επιχειρηματικών ομίλων που όλα αυτά τα χρόνια θησαυρίζουν στις πλάτες μας. Την Κυριακή, αυτό το καθεστώς παίρνει την απάντηση του», σημείωσε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ο Κώστας Καρπέτας, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι η τετραετία της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη ήταν μια χαμένη τετραετία για τη Δυτική Ελλάδα και αναφέρθηκε διεξοδικά στα έτοιμα έργα που δεν ξεκίνησαν καν, όπως η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα, που «βάλτωσαν» ή έγιναν «ψαλιδισμένα». Υπογράμμισε επίσης ότι «για πρώτη φορά στην Περιφέρεια έχουν δοθεί 64 εκατομμύρια ευρώ σε κλειστές απευθείας αναθέσεις έργων, 2.5 εκατομμύρια συμπληρωματικών συμβάσεων με μόνη θετική ψήφο της Παράταξης Φαρμάκη, και εν τούτοις, έχουμε χιονοστιβάδα από παρατάσεις σε έργα κρίσιμα για την ασφάλεια των πολιτών, όπως τα αντιπλημμυρικά και η οδοποιία σε επαρχιακούς δρόμους. Παρατάσεις οι οποίες οφείλονται και στην αδυναμία πληρωμών που έχει η Περιφέρεια, που έχει φτάσει στο τεράστιο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ».

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε ο Κώστας Καρπέτας, «δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ δεξιά και αριστερά με διάφορα προσχήματα που βαπτίζονται στην Κολυμβήθρα του ‘έκτακτου’ και του ‘κατεπείγοντος’, αρκεί να εξυπηρετηθούν οι κολλητοί. Εκατομμύρια ευρώ σε μικροπανηγυράκια που βαπτίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις ή ημερίδες, ή εσπερίδες ή οτιδήποτε άλλο».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» κατηγόρησε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη για απραξία σε θέματα καθημερινότητας και προστασίας των καταναλωτών, όπως είναι η απουσία ελέγχου των τιμών στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Κώστας Καρπέτας έκανε εκτενή αναφορά στις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», παρουσιάζοντας το επεξεργασμένο σχέδιο πολιτικής δράσης για την ανάσχεση της καθοδικής πορείας της Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο δίλλημα των εκλογών της Κυριακής, ο Κώστας Καρπέτας τόνισε ότι οι πολίτες με τη ψήφο τους καλούνται να επιλέξουν εάν θέλουν: «Έναν Φαρμάκη που ευνοεί τους αρεστούς και την παρασιτική πλευρά του επιχειρείν ή έναν περιφερειάρχη που θα δέχεται στο γραφείο του τα παιδιά μας, θ’ ακούει τις ιδέες και τις προοπτικές τους και θα παίρνει πρωτοβουλίες ώστε να τα στηρίξει, υπηρετώντας την πρόοδο; Έργα που τα υπαγορεύουν οι λογής-λογής αετονύχηδες για να πλουτίσουν ή πραγματικά έργα που μάς πηγαίνουν μπροστά;

Μια Περιφέρεια που να υπηρετεί τους πολίτες ή μια Περιφέρεια που θα σπαταλά τις χρηματοδοτήσεις της για να διευκολύνει τους πλούσιους γύρω μας ώστε να γίνουν πλουσιότεροι;», για να τονίσει απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, πως: «Αν είστε ικανοποιημένοι που οι τραπεζικοί λογαριασμοί κάποιων μεγαλόσχημων φουσκώνουν με υπογραφές του κυρίου Φαρμάκη, τότε δεν έχω να πω κάτι. Αν, όμως, καταλαβαίνετε ότι ο δικός μας πλούτος χάνεται και πηγαίνει σε μια τάξη που δεν ξέρει τι θα πει να τρέμεις στο ταμείο του σούπερ μάρκετ για το αν θα σου φτάσει να πληρώσεις το λογαριασμό, τότε ελάτε κοντά μας ώστε να αλλάξουμε τα πράγματα».

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι: «Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή που μάς έρχεται θα έχουμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Άλλωστε, είναι νομοτέλεια. Ποτέ το γκρίζο δεν κέρδισε το φωτεινό. Ποτέ το μέλλον δεν αγκιστρώθηκε στο παρελθόν. Κι αυτό θα συμβεί και την Κυριακή! Ο κύριος Φαρμάκης είναι ήδη ηττημένος».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού στην Αχαΐα, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα