19/06/201917:07

Κώστας Τζαβάρας: «Η πολιτεία δεν έχει εξοφλήσει το χρέος της απέναντι στην Ολυμπία»

Κώστας Τζαβάρας: «Η πολιτεία δεν έχει εξοφλήσει το χρέος της απέναντι στην Ολυμπία»

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του υποψήφιου βουλευτή και πρ. υπουργού Κώστα Τζαβάρα, για την αξιοποίηση και προβολή της Αρχ. Ολυμπίας σε παγκόσμια κλίμακα

Πρωτοφανής σε όγκο και αντιπροσωπευτικότητα συγκέντρωση στο αίθριο του ξενοδοχείου “Olympia Palace

«Όλοι καλούμαστε σε πανστρατιά για να βοηθήσουμε τον αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να εκπληρώσει την υποχρέωση που αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ολυμπία»

«Η πολιτεία δεν έχει εξοφλήσει το χρέος της απέναντι στην Ολυμπία. Πρέπει να γίνουν πολλά προς την κατεύθυνση της προβολής και της αξιοποίησης του πολιτισμικού αποθέματος και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτελεί για όλο τον πολιτισμένο κόσμο το όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας».

Τα παραπάνω ανέφερε σε μία πρωτοφανή σε όγκο και αντιπροσωπευτικότητα συγκέντρωση στο αίθριο του ξενοδοχείου “Olympia Palace” Αρχ. Ολυμπίας, το οποίο ήταν κατάμεστο ενώ υπήρχαν και όρθιοι, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο το οποίο είχε υπερκομματική σύνθεση, ο κ. Τζαβάρας ανέλυσε, περιέγραψε και παρουσίασε το όραμα που έχει για την Αρχ. Ολυμπία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και οι τρεις δήμαρχοι Αρχ. Ολυμπίας και ο νεοεκλεγείς κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο νυν κ. Ευθύμιος Κοτζιάς, καθώς και ο πρώην δήμαρχος κ. Γιώργος Αηδόνης, Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός τόνισε ότι με βάση τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , η Ολυμπία θα έχει υψηλή προτεραιότητα υποστήριξης για τα σημαντικά έργα που δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Πρόκειται, όπως δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, πρώτον για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Ολυμπίας, δηλαδή οφείλει η πολιτεία επιτέλους την «Ολυμπία Οδό» να την φτάσει στον προορισμό της που είναι η Αρχ. Ολυμπία,

Δεύτερον θα πρέπει σε ένα διάβημα προς τον πολιτισμένο κόσμο, να γίνει διακήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τις μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, για να συμπράξουν με το δημόσιο για το έργο κατασκευής ενός πρότυπου Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου και ενός Πρότυπου Συνεδριακού Κέντρου, στην έκταση των 140 στρ που διαθέτει ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας στην περιοχή του Πλατάνου.

Και τρίτον θα πρέπει να υπάρξει διάβημα, για να διοργανώνονται αθλητικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που θα έχουν σαν περιεχόμενο την εκτέλεση αθλημάτων είτε από το πρόγραμμα των Ολυμπιάδων του αρχαίου κόσμου, λ.χ. άλμα άνευ φοράς ή να έρχονται εδώ απ’ όλο τον κόσμο και να διοργανώνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις με αθλήματα, που έχουν βγει από το επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως είναι η Ελληνορωμαϊκή Πάλη κ.α.

Τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας προλόγισε εξάλλου ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρχ. Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο οποίος εξήρε την προσφορά του κ. Τζαβάρα ως υπουργού Πολιτισμού και το έργο που έχει κάνει στην Αρχ. Ολυμπία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ανασκαφές που έγιναν επί των ημερών του πρ. υπουργού για την αποκάλυψη της ανατολικής πλευράς του Αρχαίου Γυμνασίου , στο σχέδιο για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με το χώρο του Μουσείου και στην ανάδειξη των νέων ναών που ανακαλύφθηκαν, όπως το ιερό της Δήμητρας Χαμύνης κλπ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα