20/06/201918:45

Κώστας Τζαβάρας: Ολυμπία ή Θάνατος!

Με αυτό το προκλητικό δίλημμα θα πρέπει να αγωνιστούμε για το μέλλον της Ηλείας, εάν θέλουμε να έλθει κάποτε απ’ αυτό η προκοπή και η ανάπτυξη για τον τόπο μας. Η Ηλεία ή θα επενδύσει στο όνομα της Ολυμπίας και σε όλα τα περιεχόμενα που αυτό σηματοδοτεί τόσο στον πολιτισμό όσο και στον αθλητισμό ή θα εξακολουθήσει να πορεύεται ως τμήμα μιας από τις πιο πτωχές διοικητικής περιφέρειας της Ευρώπης, που μέχρι χτες ανοήτως ήλπιζε ότι θα συναντήσει ένα ελπιδοφόρο αύριο, χρησιμοποιώντας ως σύνθημα το… «Go West».

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η ελπίδα θα ξαναγεννηθεί σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, μόνο αν ο δήμος, η περιφέρεια και η κυβέρνηση, απαλλαγμένες από τις ιδεοληψίες της παρέας των κρατιστών που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 5 χρόνια, συνειδητοποιήσουν ότι η πυρηνική δύναμή του πολιτισμού, που έχει στο πέρασμα των αιώνων εναποτεθεί στην Αρχαία Ολυμπία, μπορεί να τροφοδοτήσει και να εξασφαλίσει μια δυναμική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, που όμοια της να μην υπάρχει σε ολόκληρο το πανελλήνιο.

Ένα αθλητικό κέντρο ολυμπιακών προδιαγραφών και ένα συνεδριακό κέντρο αναλόγου χωρητικότητας μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ), αφού το κράτος μέχρι τώρα έχει φανεί μικρόψυχο και μίζερο, αν όχι και αδύναμο να χρηματοδοτεί τόσο μεγάλης κλίμακας έργα υποδομής.

Διεθνούς ακτινοβολίας αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα μπορούν έτσι να διεξάγονται κατ’ έτος στον ιερό χώρο της Άλτεως, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες «προσκυνητών» τουριστών, που στη συνέχεια θα μετατρέπονται αφ’ εαυτών στους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας.

Με αυτές τις απλές ιδέες ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία Κώστας Τζαβάρας, παρουσίασε στην προχθεσινή του πολιτική ομιλία ενώπιον πολυπληθούς υπερκομματικού ακροατηρίου στην Αρχαία Ολυμπία ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Ολυμπίας και τα λόγια του έτυχαν της γενικής επιδοκιμασίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα