11/12/202117:00

Κρίσιμη η κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία: Εκκεννώσεις οικισμών- Κατέρρευσε τμήμα των Καπναποθηκών Ηλίου στο Αγρίνιο: – Από θαύμα δεν είχαμε τραυματισμό

Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός «Καταυλισμός Σκιάδι – Λυόμενα Ρομά» (πλησίον Βιολογικού Καθαρισμού Μεσολογγίου) για προληπτικούς λόγους μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και σήμερα Σάββατο 11-12-2021.

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Η απόφαση εκκένωσης του οικισμού ελήφθη καθώς, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχία. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιές στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος οικισμός είχε εκκενωθεί προληπτικά και στην πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλος».

Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα των Καπναποθηκών Ηλίου στο Αγρίνιο.

Καταστράφηκε σταθμευμένο όχημα αλλά το ευτύχημα είναι πως δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το γεγονός μόνο οργή προκαλεί καθώς ο κυκεώνας της γραφειοκρατίας δεν επέτρεψε την κατεδάφιση ενός κτιρίου ετοιμόρροπου σε κάθε περίπτωση.

Προφανώς η παρατεταμένη βροχόπτωση επίσπευσε την πτώση τμήματος με τον ακάλυπτο μεταξύ πολυκατοικιών (πάροδος Χαριλάου Τρικούπη) να γεμίζει συντρίμμια. Ζημιές σημειώθηκαν σε οχήματα, ένα καταστράφηκε αλλά  και σε στέγη διπλανού οικήματος.

Ευτύχημα είναι που δεν βρισκόταν κανείς στο σημείο, ευτύχημα που λόγω καιρού δεν έπαιζαν παιδιά.  Αναστατωμένοι είναι οι περίοικοι που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους.

Στο σημείο έσπευσαν πριν λίγα λεπτά και αστυνομικοί και αναμένεται να αποκλειστεί ο χώρος.

Η ιστορία των καπναποθηκών Ηλίου είναι λίγο-πολύ γνωστή. Το κτίριο, λόγω των προβλέψεων της διαθήκης , δεν κατέστη δυνατό να αξιοποιηθεί και να διασωθεί.

Τα τελευταία χρόνια στέκει επικίνδυνο και σταδιακά καταρρέει με τη  δημοτική αρχή να επιδιώκει να πάρει την κυριότητα του αλλά αυτό δεν εχει συμβεί ακόμη.

Για ένα διάστημα μάλιστα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία  στην οδό Μεσολογγίου αλλά επετράπη εκ νέου.  Η κατάσταση ελλόχευε πάντα κινδύνους για διερχόμενους και σήμερα είναι θαύμα που δεν υπήρξε τραγωδία.

 

dete.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα