15/08/202323:07

Χανιά- Κύκλωμα εμπορίας παιδιών: Μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη από ζευγάρια – «Διεκδικούν» νεογνά με εξέταση DNA

Σε μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη προχωρούν ζευγάρια από το εξωτερικό, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Ο λόγος; θέλουν να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο Χανίων.

Στα Χανιά ζευγάρια από το εξωτερικό

Σύμφωνα με τον Alpha, ήδη έχουν φτάσει στα Χανιά νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών. Αυτά τα ζευγάρια ζητούν από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ζευγάρια αυτά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά. Είναι σε θέση, δηλαδή, να γνωρίζουν ότι η γυναίκα με το όνομα Χ είναι εκείνη που κυοφορεί το δικό τους παιδί. Σε αυτή την φάση φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να ισχυρίζονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς των δίδυμων παιδιών που γεννήθηκαν την Δευτέρα στο νοσοκομείο Χανίων από μία παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής.

Να σημειωθεί ότι συνολικά αυτή τη στιγμή στην Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων υπάρχουν 4 νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής. Οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν συνεργαστεί με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που ερευνάται από τις αρχές για την εμπορία βρεφών. Την ίδια στιγμή ένα ακόμη μωρό που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να γεννηθεί το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα