06/07/202420:32

Λαμία: Φίδι δάγκωσε και έστειλε στην εντατική 67χρονη γυναίκα

Το φίδι αιφνιδίασε την άτυχη γυναίκα που έκανε εργασίες στην Αταλάντη. Η 67χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Λαμία και οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί σε εντατική.
Το φίδι που επιτέθηκε και δάγκωσε την άτυχη γυναίκα στην Αταλάντη, ήταν κατά πάσα πιθανότητα οχιά. Η 67χρονη πήγε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και από εκεί σε νοσοκομείο στη Λαμία. Αν και η κατάστασή της, δεν εμπνέει ανησυχία, οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί στην εντατική για συνεχή παρακολούθηση. Η γυναίκα πρήστηκε μετά το δάγκωμα του ερπετού, χωρίς ευτυχώς να χάσει τις αισθήσεις της, μέχρι να βρεθεί στα χέρια των γιατρών.

Δουλειές στην αυλή του σπιτιού της, στην Αταλάντη, πραγματοποιούσε το πρωί του Σαββάτου (06-07-2024) η 67χρονη γυναίκα, όταν δέχθηκε δάγκωμα από το φίδι. Το ερπετό τη δάγκωσε στο χέρι και η γυναίκα ζήτησε βοήθεια στο Κέντρο υγείας Αταλάντης, καθώς είχε πρηστεί.

Ακολούθως, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αν και η γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση, εισήχθη για συνεχή παρακολούθηση στη ΜΕΘ όπου και νοσηλεύεται.

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι αυξάνονται σημαντικά τα περιστατικά δηγμάτων φιδιού, λόγω και των υπαίθριων εργασιών. Βασικός κανόνας αποφυγής τέτοιων δυσάρεστων – και ενίοτε επώδυνων κι επικίνδυνων – καταστάσεων, είναι να εργαζόμαστε πάντα φορώντας μπότες με κάλτσες για την προστασία των ποδιών και γάντια για την προστασία των χεριών μας.

Σε περίπτωση πάντως δήγματος από οχιά, που είναι και το μοναδικό επικίνδυνο είδος φιδιού στην Ελλάδα για τον άνθρωπο, δε χρειάζεται να πανικοβληθούμε, καθώς υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι να καταφύγουμε σε κάποια υγειονομική δομή.

Η οχιά είναι ένα μεσαίου μεγέθους ερπετό, το οποίο φτάνει σπάνια το ένα μέτρο μήκος. Όταν η οχιά δαγκώσει τη λεία της, τότε πιέζονται οι αδένες και εκκρίνεται δηλητήριο, το οποίο μέσω των δοντιών περνά στην πληγή του θύματος. Ανάλογα με τις περιστάσεις, η οχιά έχει την ικανότητα να καθορίζει την ποσότητα δηλητηρίου που θα χύσει στο θύμα της. Γενικότερα, η ποσότητα του δηλητηρίου είναι ανάλογη του μεγέθους του φιδιού.

Πηγή: newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα