03/07/202412:28

Λάρισα: Συνελήφθη πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης – Ερευνάται η συμμετοχή του σε πρόκληση πυρκαγιών

Ένας πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης συνελήφθη χθες Τρίτη 2 Ιουλίου το βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, στο πλαίσιο έρευνας ανδρών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τς τελευταίες ημέρες είχαν εκδηλωθεί αρκετές εστίες φωτιάς στον δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα, μετά τη Γιάννουλη, στο ύψος κλινικής.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», μεγάλος αριθμός των εστιών στην ίδια περιοχή προκάλεσε την παρέμβαση κλιμακίου της ΔΑΕΕ, το οποίο σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας φέρεται να εστίασε στη δράση ενός άνδρα, ο οποίος εκείνες τις ώρες κινούνταν στην περιοχή με μηχανάκι.

Εξετάζεται για τη σχέση του με τις φωτιές στη Γιάννουλη
Στο πλαίσιο της έρευνας χθες το βράδυ συνελήφθη στην πυροσβεστική υπηρεσία Λάρισας ένας πρώην -κατά τις πληροφορίες του ίδιου μέσου- εποχικός δασοπυροσβέστης, ο οποίος εξετάζεται για τη σχέση του με τις φωτιές στη Γιάννουλη.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Συνελήφθη άνδρας για πρόκληση φωτιάς στη Νέα Ραιδεστό
Υπενθυμίζεται ότι χθες στη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα για πρόκληση φωτιάς στη Νέα Ραιδεστό του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙΠΥΝ Θεσσαλονίκης

Η σύλληψη του άνδρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως αναφέρει το in.gr ο άνδρας προκάλεσε την πυρκαγιά κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Παράλληλα, εκτός από τη σύλληψη, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.856,25 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα