04/10/202020:19

Λέσβος: Εγχειρίδιο κατασκοπίας στους υπολογιστές των 4 ΜΚΟ – Το μεγάλο κόλπο της ΕΥΠ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση μελών τεσσάρων ΜΚΟ φέρνει στο φως το Οpen

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση μελών τεσσάρων ΜΚΟ στη Λέσβο, που κατηγορούνται ακόμη και για κατασκοπία, φέρνει στο φως το Οpen με αποκλειστικές πληροφορίες για τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ του Ανοικτού καναλιού και της Μίνας Καραμήτρου, βρέθηκαν δύο εγχειρίδια. Το πρώτο, έδινε σαφείς περιγραφές για το τι ακριβώς θα πρέπει να βλέπουν με κιάλια. Συγκεκριμένα, υπήρχαν οδηγίες για το «πώς θα εντοπίζετε το πολεμικό πλοίο» ή «πώς θα εντοπίζετε, νύχτα και με κάμερα πλοίο της Ακτοφυλακής». Επίσης, υπήρχαν περιγραφές τύπου «τι χαρακτηριστικά έχουν τα πλοία και ποια φώτα έχουν αναμμένα». Αντίστοιχα, στο δεύτερο εγχειρίδιο, δόθηκε μια παραπάνω πληροφορία στους αστυνομικούς, ότι οι ΜΚΟ είχαν παρατηρητές ανά βάρδια, οι οποίοι κρατούσαν σημειώσεις-ημερολόγιο από τις κινήσεις των ελληνικών Αρχών.

Όπως είπε η Μίνα Καραμήτρου, αστυνομική συντάκτρια του Openη ΕΥΠ είχε στρατολογήσει μετανάστες που πέρασαν στην Τουρκία, για να ισχυροποιηθούν τα στοιχεία που υπήρχαν για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, οι δύο στρατολογημένοι από την ΕΥΠ αλλοδαποί μετέβησαν στη Σμύρνη της Τουρκίας και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε βάρκα με παράτυπους μετανάστες και προορισμό τη Λέσβο, αποδεικνύοντας το πώς κινείται το κύκλωμα.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα