20/03/202310:01

Λευτέρης Βαρουξής: Να προχωρήσει η εξέταση των ενστάσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Να προχωρήσει η εξέταση των ενστάσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι πολύ σοβαρό για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες μας, για αυτό και η διαδικασία του ελέγχου των ενστάσεων θα πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα, αφού έτσι και αλλιώς τούτο προβλεπόταν από το Υπ. Οικονομικών.

Αυτό τόνισε το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, προς τον οποίο επισημάνθηκε στις τελευταίες επαφές που είχε με τον επιχειρηματικό κόσμο, το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Σήμερα, ανέφερε ο κ. Βαρουξής , πολλοί από τους επαγγελματίες στον τόπο μας είναι σε αναμονή και αγωνιούν για το τι θα γίνει με τις ενστάσεις , που έχουν υποβάλει μετά τον αποκλεισμό τους από τις ενισχύσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αυτές οι ενστάσεις θα έπρεπε να είχαν εξετασθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πάρει ακόμη απαντήσεις , με αποτέλεσμα τόσο οι ίδιοι όσο και οι λογιστές τους να μην γνωρίζουν ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται εδώ ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, που θα δικαιωθούν μετά την επανεξέταση των ενστάσεων που έχουν υποβάλει , θα λάβουν την κρατική ενίσχυση που δικαιούνται και θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις από τον Ιούνιο , με τα ποσά να είναι «κουρεμένα» έως 75%.

Για τον λόγο αυτό είναι δικαιολογημένο να αγωνιούν, περιμένοντας το οποιοδήποτε αποτέλεσμα από το οποίο θα εξαρτηθεί και η τακτική στη διαχείριση της οικονομικής τους κατάστασης. Είναι λοιπόν αναγκαίο το Υπ. Οικονομικών και η ΑΑΔΕ να επισπεύσουν την εξέταση των φακέλων και να ενημερώσουν τους επιχειρηματίες μας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής γίνεται με το ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις επιστρεπτέες που καταβλήθηκαν στα αρχικά στάδια, δηλαδή σε έως 96 δόσεις και με «κούρεμα» της αρχικής οφειλής.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα