15/02/202317:27

Λευτέρης Βαρουξής στην επίσκεψη στο Επιτάλιο: Με τέτοιους παραγωγικούς ανθρώπους και δραστήριους κατοίκους σαν εσάς η Ηλεία ελπίζει στη νέα δυναμική της!

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με τέτοιους παραγωγικούς ανθρώπους και δραστήριους
κατοίκους σαν εσάς η Ηλεία ελπίζει στη νέα δυναμική της!

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ … ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ως μια κυρίαρχη αγροτική περιοχή που πρέπει να αποκτήσει και πάλι την αίγλη της και να μπορέσει να λειτουργήσει για τον τόπο μας με ξεχωριστή δυναμική χαρακτήρισε το Επιτάλιο ο Λευτέρης Βαρουξής που το επισκέφθηκε πρόσφατα και μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα φιλοξενίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους του.
Το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ έδωσε τα εύσημα στους δημότες του Επιταλίου γιατί όπως πολλές φορές επεσήμανε είναι δραστήριοι άνθρωποι, δημιουργικοί παραγωγοί της γης τους και αξιοσημείωτα υπερασπιστικοί για την περιοχή τους δείγμα της αγάπης τους για τον χώρο που ζουν και εργάζονται !
Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης και στην παρουσία των Νέων Ανθρώπων που με τους Συλλόγους και τις Κινήσεις τους διατηρούν υψηλά στάνταρ της πολιτιστικής ζωής του τόπου δείχνουν ενίοτε με τις πρωτοβουλίες τους τα αποτελέσματα της εθελοντικής προσφοράς τους και αποδεικνύουν κάθε φορά τις σημαντικές δυνατότητές τους.
Πώς λοιπόν να μην ελπίζουμε και να μην στηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους; … είπε ο Λευτέρης Βαρουξής και πρόσθεσε ότι τώρα ακριβώς είναι μια χρονική συγκυρία που ξεπερνώντας την περίοδο τ ης κρίσης οφείλουμε να δούμε πιο σοβαρά και πλέον αποφασιστικά το επενδυτικό κομμάτι που θα φέρει δουλειές θα ενισχύσει την απασχόληση θα δημιουργήσει σαφώς σύγχρονες προκλήσεις στον αγροτικό τομέα και θα δώσει κίνητρα που μας χρειάζονται για να παραμείνουν οι Νέοι στον τόπο μας. Και εδώ είναι κάτι που το βλέπουμε ως αναγκαίο και επιβεβλημένο εξαιτίας της δικής σας δράσης και θέλησης…


ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ….

Ένα βασικό σημείο που ακολούθως συζητήθηκε με αφορμή και τα παραπάνω ήταν οι υποδομές οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για να βοηθήσουν τη ζωή αλλά και την πρόσβαση των κατοίκων στις σημερινές δουλειές τους. Για αυτό και εκτιμήθηκε ότι πρέπει να γίνουν με αποτελεσματικό τρόπο, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των δυσκολιών που υπάρχουν και να διευκολύνουν περισσότερο τον αγροτικό τομέα. Έχουμε δει στο παρελθόν να σημειώνονται και εδώ πολλές καταστροφές από φυσικά φαινόμενα είπε ο Λευτέρης Βαρουξής και συνέχισε : « Δεν είναι τυχαίο ότι στο Επιτάλιο και την ευρύτερη περιοχή όπου έχουμε και τις αποξηραμένες εκτάσεις της πρώην λίμνης να παρατηρούνται πλημμύρες και να «πνίγονται» καλλιέργειες που με πολύν κόπο ετοιμάζονται από τους αγρότες μας. Και ακόμη έχουμε δει διαλυμένους δρόμους που κάνουν την βατότητα δύσκολη έως αδύνατη. Αγροτική Οδοποιία λοιπόν και παράλληλα το εσωτερικό δίκτυο των δρόμων για το οποίο πράγματι γίνονται σταδιακά κάποιες βελτιώσεις πρέπει να προσεχθούν ακόμη περισσότερο. Βελτιώσεις της υφιστάμενης κατάστασης και αποκαταστάσεις που κρίνονται απαραίτητες από τους ίδιους τους πολίτες για να κάνουν την παραμονή τους καλύτερη.

ΤΟ «ΑΓΚΑΘΙ»
ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΕΒ

Παράλληλα με τα αγροτικά ζητήματα ετέθη και ο «βραχνάς» του αγροτικού κόσμου με τον ΤΟΕΒ τα προβλήματα λειτουργίας τους και τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Τονίσθηκε πάντως ότι το ΔΣ του Οργανισμού έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος οφειλών με χρηστή και συγκρατημένη διαχείριση αλλά σίγουρα απαιτείται μια ίσως και μόνιμη λύση από την Πολιτεία.
Ο Λευτέρης Βαρουξής συμφώνησε με την άποψη αυτή, επεσήμανε ότι χρειάζεται μια διαφορετική διαδικασία που θα έρχεται αρωγός τόσο στον ΓΟΕΒ όσο και σε όλους τους ΤΟΕΒ του Νομού μας και στάθηκε στα βήματα εκσυγχρονισμού που αναμένεται να γίνουν καθώς είναι πλέον πολιτική βούληση αλλά και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου με σύγχρονους υπόγειους αγωγούς. Είναι άλλωστε μία από τις προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω του οποίου θα έρθει η χρηματοδότηση ενός τέτοιου μεγάλου έργου για την Ηλεία και τους καλλιεργητές της…
Το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και οι κάτοικοι δεσμεύθηκαν για μια διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για τα ζητήματα που τους αφορούν. Άλλωστε ο Λευτέρης Βαρουξής είχε πέραν των άλλων να δεί και να ανταλλάξει απόψεις με πολλούς προσωπικούς φίλους, και γνωστούς του στην πάντα φιλόξενη περιοχή του Επιταλίου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα