Lidl Ελλάς και Εθνική Λυρική Σκηνή ενώνουν τις δυνάμεις τους με Βιβάλντι
22/06/201908:00

Lidl Ελλάς και Εθνική Λυρική Σκηνή ενώνουν τις δυνάμεις τους με Βιβάλντι – Newsbeast

[ad_1]

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της καταστροφής του πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν σιωπηλούς δολοφόνους για τη θαλάσσια ζωή, ενώ η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει οδηγήσει σε ισχυρές βροχοπτώσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα και δασικές πυρκαγιές.

Με τις φωνές ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που κινδυνεύει να πληθαίνουν, καλούμαστε όλοι μας να υιοθετήσουμε έναν οικολογικό τρόπο σκέψης.

Βλέπουμε στις οθόνες μας τον τελευταίο καιρό, νέους σε όλο τον κόσμο να διαδηλώνουν για το κλίμα και να στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη συνέχιση της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Γιώργος Κουμεντάκης

Η Lidl Hellas και η Εθνική Λυρική Σκηνή αφουγκραζόμενοι το καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στη διάσωση του πλανήτη, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Και δεν σταματούν εκεί. Επισφραγίζουν «μελωδικά» την συνεργασία με τις θρυλικές «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι.

Ένα έργο που περιγράφει με πολλές διαφορετικές μουσικές υφές, την αναγέννηση και τον κύκλο της ζωής και της φύσης μέσα από την εποχή στην οποία αναφέρονται.

Βασιλική Αδαμίδου, Γιώργος Κουμεντάκης

Η συμπαραγωγή της παράστασης μουσικού θεάτρου που ανακοίνωσαν Lidl Ελλάς και η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι η συνέχεια μιας συνεργασίας που ξεκίνησε το 2018 με τη Lidl Eλλάς ως χορηγό των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το επόμενο στάδιο της συνεργασίας «κλειδώνει» με μια παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στις «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι.

Η ιδέα για την παράσταση ανήκει στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη.

Αλέξανδρος Ευκλείδης, Βασιλική Αδαμίδου, Γιώργος Κουμεντάκης

Η παράσταση πραγματεύεται με έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Lidl Ελλάς.

Θέματα όπως η μείωση του πλαστικού, η σπατάλη τροφίμων και η κυκλική οικονομία θα παρουσιαστούν στα παιδιά με τρόπο παιγνιώδη και ψυχαγωγικό, αναπτύσσοντας παράλληλα την οικολογική τους συνείδηση, αλλά και την καλλιτεχνική τους παιδεία.

Το σκέλος της σκηνικής δημιουργίας ανέλαβε μια ομάδα που έχει να επιδείξει, τα τελευταία χρόνια, μία σειρά παραστάσεων που έγιναν σημεία αναφοράς για το κοινό του θεάτρου για παιδιά και νέους.

Η δουλειά της ομάδας Patari project, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της ταλαντούχας Σοφίας Πάσχου, βασίζεται σε μία δημιουργική λογική ιδιαίτερα προσφιλή στα παιδιά, καθώς τα πάντα προκύπτουν από τον αυτοσχεδιασμό κατά τη διάρκεια της πρόβας και οδηγούν στη δημιουργία ενός νέου έργου από το μηδέν, με μόνο υλικό τη φαντασία και τα σώματα των ηθοποιών.

Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα της σύλληψης του συγκεκριμένου project.

Το πρωτότυπο υλικό του Βιβάλντι θα αποτελέσει για τους δύο συνθέτες της παράστασης, τον Νίκο Γαλενιανό και τον Μιχάλη Παρασκάκη, με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μια αφορμή για τη δημιουργία νέων ηχητικών τοπίων, τα οποία θα κινούνται από τον πρωτότυπο ήχο του Βιβάλντι, μέχρι μουσική φτιαγμένη από υλικά ανακύκλωσης ή από ηλεκτρονική επεξεργασία φυσικών ήχων, έτσι ώστε να μπορέσει το διαχρονικό αριστούργημα του Βιβάλντι να πλησιάσει στον σημερινό ηχητικό ορίζοντα, αλλά και να ανταποκριθεί στο εννοιολογικό πλαίσιο της παράστασης.

Η νέα συνεργασία της Lidl Ελλάς με την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 2 ετών, με την παράσταση να συντελείται εντός ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ και συγκεκριμένα στην Εναλλακτική Σκηνή όπου θα πραγματοποιηθούν 37 παραστάσεις ανά έτος για τις 2 θεατρικές περιόδους Νοέμβριος 2019 – Ιούλιος 2020 και Νοέμβριος 2020 – Ιούλιος 2021, ενώ την επόμενη χρονιά η παραγωγή θα περιοδεύσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

«Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως χορηγοί των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους.

Σκεφθήκαμε ως επόμενο βήμα να τολμήσουμε τη δημιουργική σύνδεση θεμάτων που αφορούν γενικότερα στη βιώσιμη ανάπτυξη, με τον μουσικό – θεατρικό πολιτισμό. Να συνθέσουμε τις αγωνίες όλων μας για το περιβάλλον και το ευ ζην με τη διαχρονική δύναμη της λυρικής τέχνης.

Γιώργος Κουμεντάκης, Βασιλική Αδαμίδου

Οι «4 Εποχές» είναι για τη Lidl Ελλάς και την Εθνική Λυρική Σκηνή ακριβώς αυτό. Μια συνολική πρόκληση που είναι ταυτόχρονα και πρόσκληση ευαισθητοποίησης, κυρίως της επόμενης γενιάς, για το μέλλον του πλανήτη μας», επισήμανε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

«Χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε με εταιρίες που εκπροσωπούν την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται το καλό σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου και της οικονομίας», δήλωσε ο Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ.

«Όταν μοιράζεσαι κοινούς στόχους και οράματα τότε η συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται σε έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο από εκείνον του πολιτισμού μπορεί να γίνει δημιουργική και παραγωγική με αμοιβαία οφέλη», ανέφερε ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Επισκεφθείτε και τα:

lidl-hellas.gr

lidlgr

Lidl_Hellas

lidl_hellas

lidl-hellas

lidlhellas

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα