18/06/201911:41

Μάκης Μπαλαούρας: Λειτουργεί ήδη στον Πύργο το «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών»

Ο Βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας ενημερώνει ότι, μετά από πολύμηνες προσπάθειες του, ήδη άρχισε να λειτουργεί και στον Πύργο το «Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών»σε εξοπλισμένο χώρο στον 3ο όροφο στο Διοικητήριο, που παραχωρήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο.

Το γραφείο στελεχώνεται από υπάλληλο της ειδικότητας Διοικητικού – Οικονομικού, μετά και από σχετική εκπαίδευση του στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους στην Αθήνα, ενώ επίκειται η στελέχωση και Νομικού.

Στόχος του Γραφείου  είναι η άμεση και αναλυτική ενημέρωση των υπερχρεωμένων πολιτών, φυσικών προσώπων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιπούς ιδιώτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Στους δανειολήπτες θα παρέχεται δωρεάν ενεργή υποστήριξη, εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες για τις δυνατότητες,  τις πρόνοιες και τις λύσεις που ήδη έχουν προβλεφθεί στο Θεσμικό Πλαίσιο για τη διευθέτηση των χρεών τους όπως: η προστασία της 1ης κατοικίας, ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός για τη διευθέτηση οφειλών, ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών, τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου(που ήδη έχει αρθεί), η ένταξη των οφειλών προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ στις 120 δόσεις κλπ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στο Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στο τηλεφωνικό κέντρο : 213.212.57.30 της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα