26/06/201921:52

Μάκης Μπαλαούρας: Το κέντρο της Βάρδας αλλάζει όψη με το Open Mall

Μετά από συνεχή παρακολούθηση του Μάκη Μπαλαούρα, αλλά και στήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο Βάρδας ο Βουλευτής ενημέρωνε τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας ότι εξελίσσεται θετικά η χρηματοδότηση του προγράμματος «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Βάρδας» (Open Mall) που έιχε κατατεθεί από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Τελικά, χθες αναρτήθηκε η επίσημη εγκρίση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αύξησε τον προϋπολογισμό της δράσης πανελλαδικά, προκειμένου να ενταχθούν πόλεις, όπως η Βάρδα. Η πρόταση για open mall (Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου) στη Βάρδα, κατατέθηκε από το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με κόστος περίπου 1.900.000 ευρώ, ως δράση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία και στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της τοπικής οικονομίας, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο δήμος παίρνει περίπου 1.500.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στον Εμπορικό Σύλλογο για να γίνουν αναγκαίες ενέργειες για τα καταστήματα. Μιλάμε για «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» όπου θα δημιουργηθεί μαζί με την ανάπλαση και ένας χώρος αναψυχής, θα υπάρχουν πεζοδρομήσεις, ελεύθερο wi-fi, φωτιστικά, δένδρα, θα είναι ένα σημείο αναφοράς για την Βάρδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει δημοτική ενότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους. Αυτή την προϋπόθεση την έχει μόνο η δημοτική ενότητα Βουπρασίας.

Ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα Βάρδας και Δήμου

Πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο και στόχος είναι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής. Η Βάρδα και γενικότερα η Βουπρασία έχει μεγάλη παραγωγική βάση, με ένα δραστήριο Εμπορικό Σύλλογο, με καταστήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς και συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την πρόταση. Στόχος είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η προμήθεια και εγκατάσταση θεμάτων έξυπνης πόλης και εφαρμογή μίας ενιαίας αισθητικής στα καταστήματα. στην αλλαγή της όψης του κέντρου Oι καταστηματάρχες και ο Εμπορικός Σύλλογος της Βάρδας αντιμετώπισαν το θέμα πολύ θερμά και δήλωσαν συμμετοχή περίπου 170 καταστήματα και η πρόταση έγινε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας.

Αμαλιάδα-Βάρδα ηγούνται της ανάπτυξης

Ο Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι δύο πιο έντονα αναπτυσσόμενες πόλεις του Νομού, Αμαλιάδα(που ο δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μ. Μπαλαούρα) και Βάρδα, κατάφεραν να κατακτήσουν σημαντικά έργα υποδομής για την Ηλεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο τον αναπτυξιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων μορφών οικονομικής δραστηριότητας και αντίστοιχων στοχευμένων παρεμβάσεων, με σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και δίκαιη, διαφανή, ορθολογική διαχείριση των κοινοτικών πόρων, προς όφελος της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και, συνεπώς, του δημοσίου συμφέροντος, του συμφέροντος των πολλών. Με τα συγκεκριμένα έργα σε Βάρδα και Αμαλιάδα θα υπάρχει αναβάθμιση και τεράστια θετική επίπτωση σε όλο το Νομό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα