20/07/202008:43

Μαριάννα Σταθοπούλου: Να υπάρξει διέξοδο για τα «εγκλωβισμένα» πυρόπληκτα δάνεια

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Να υπάρξει διέξοδο για τα «εγκλωβισμένα» πυρόπληκτα δάνεια

 «Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα δώσει λύση σε ένα σοβαρό θέμα που δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές δηλώσεις»

 Το θέμα της ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων που ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια τους δανειολήπτες μας και τους έχει «εγκλωβισμένους» σε καθεστώς ανησυχίας και αβεβαιότητας θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά ώστε με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση να βρεθεί επιτέλους αδιέξοδο!

Τη δήλωση αυτή έκανε η πολιτευτής της Ν.Δ. δικηγόρος Μαριάννα Σταθοπούλου, αφού μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί, ενώ δυστοκία εμφανίζει η αντιμετώπισή του και στις ρυθμίσεις που πρόκειται να ισχύσουν επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η κα Σταθοπούλου σημείωσε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν «προσφέρεται» για μικροπολιτικές «κορώνες» και αντιπαραθέσεις που δεν θα βοηθήσουν την οποιαδήποτε θετική εξέλιξή του, και χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις και σοβαρές πειστικές πρωτοβουλίες για να καμφθούν και όποιες αντιστάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν από πλευράς Ε.Ε..

Στη βάση αυτής θέλω να πιστεύω και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Σκυλακάκη που ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει τη λύση με μία συγκεκριμένη ρύθμιση που θα ικανοποιήσει τους δανειολήπτες. Οφείλει άλλωστε όσο δύσκολο και αν είναι να δώσει ένα τέλος στην μακροχρόνια ταλαιπωρία τους, έχοντας ήδη ενημερωθεί αναλυτικά για το τι πραγματικά συμβαίνει. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε τόσο ο Επιμελητηριακός θεσμός όσο και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς και κυρίως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ζητήσει – και δικαίως – την επίσπευση διαδικασιών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα