07/03/202316:06

Μαρίνος Αχτύπης, Αντιδήμαρχος Πύργου: “Mας έκαναν και χάρη!”

Μαρίνος Αχτύπης, Αντιδήμαρχος Πύργου: “Mας έκαναν και χάρη!”

Η σημερινή δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, παρέλαβε το 2019 αρκετά έργα με προβληματικές συμβάσεις, τα οποία με την παγκόσμια πληθωριστική και ενεργειακή κρίση εκτροχιάστηκαν, όπως συνέβη σε όλη την Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε μέσα στην πανδημία και με τόσες άλλες δυσκολίες να τα ξαναβάλουμε σε μια σειρά και κάποια να τα δημοπρατήσουμε και κάποια να τα ξεκινήσουμε.
Ενδεικτικά αναφέρω το κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο, την Αγία Βαρβάρα, την Κολοκοτρώνη, την βελτίωση της οδοποιίας και άλλα έργα.
Αυτήν όμως την προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και των χωριών, μερίδα της αντιπολίτευσης την υπονομεύει από την πρώτη μέρα και τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι «υπεύθυνη».

Η αλήθεια είναι άλλη: μερίδα της αντιπολίτευσης «σύρθηκε» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου μετά τη γενική κατακραυγή από τον κόσμο στις πόλεις και στα χωριά, οι οποίοι ξέρουν καλά ποιος μπλοκάρει τα έργα.
Και το ότι ήρθε στο συμβούλιο, που είναι το αυτονόητο για έναν δημοκρατικά εκλεγμένο αιρετό, μας το παρουσιάζει σαν να μας έκανε και χάρη!

Εκεί όμως ζήσαμε μια στάση προσβλητική και απαξιωτική προς τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, αφού είδαμε μια παράταξη να μπαινοβγαίνει στις συνεδριάσεις και να μην έχει το θάρρος να πει τη γνώμη της για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, μόνο επειδή δεν περνάει το δικό τους.

Ο ίδιος ο δήμαρχος είχε επισημάνει στους συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι η εισαγωγή της δικής τους πρότασης για το τεχνικό πρόγραμμα –με ευθύνη και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που το δέχτηκε- είναι παράνομη και μοναδικό στόχο έχει να καθυστερήσουν οι δημοπρατήσεις έργων.
Εγώ αστυνομικός είμαι, και για αυτό εκπλήσσομαι που τόσο ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» -δικηγόροι και οι δύο- δεν γνώριζαν ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών για να εγκριθεί η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν γνώριζαν, για αυτό και λυπάμαι που επέλεξαν συνειδητά να μείνει ο δήμος Πύργου χωρίς προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα(Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικης Ελλαδος που έλεγχε τη νομιμότητα των πράξεων της τοπικής αυτοδιοίκησης μας δικαίωσε πανηγυρικά).

Ως αντιδήμαρχος και ως μέλος της πλειοψηφίας, εγώ δεν ζητάω να στηρίζει πάντα η αντιπολίτευση, διότι ο ρόλος της είναι άλλος. Ρόλος της όμως είναι να κάνει κριτική με προτάσεις και απόψεις, όχι να προσπαθεί να μπλοκάρει όλα τα έργα στα δικαστήρια και διαρκώς να κατηγορεί τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους με τοξική ρητορική.

Η δημοτική αρχή, με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, παλεύει καθημερινά για είναι καθαρή και περιποιημένη η πόλη και να ζει ο δημότης καλύτερη καθημερινότητα. Έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα πορευτούμε ως τις εκλογές, όπου ο λαός θα τους κρίνει όλους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα