02/01/202320:29

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Διαγνώστηκε με διπλό καρκίνο σε μαστό και λαιμό

Διαγνώστηκε με καρκίνο του λαιμού και καρκίνο του μαστού μία εκ των κορυφαίων γυναικών που έχουν παίξει τένις στην ιστορία, η Τσεχό-Αμερικάνα Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Δήλωσε όμως ότι θα παραμείνει δυνατή και θα παλέψει ενάντια σε αυτή την σοβαρή ασθένεια.

Η ίδια κατάλαβε πως κάτι πήγαινε λάθος στα μέσα του Νοεμβρίου, όταν την ταλαιπωρούσε ένας πρησμένος λεμφαδένας στον λαιμό της.

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και το 2010, ωστόσο οι γιατροί της είχαν πει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά από μια θεραπεία με ακτινοβολία την οποία έκανε.

«Αυτό το διπλό κακό είναι σοβαρό, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα με ρίξει για λίγο σίγουρα, αλλά θα δώσω ότι έχω σε αυτή την μάχη». Αυτά ήταν τα λόγια της Μαρτίνα Ναβραλίτοβα μετά την διάγνωση της.

Είναι μία εκ των κορυφαίων τενιστριών όλων των εποχών, με 182 συνολικά τίτλους στην καριέρα της, σε μονό και διπλό τένις. Επίσης είναι μία εκ των τριών γυναικών που έχουν κατακτήσει όλους τους πιθανούς τίτλους του τένις μέσα σε μία χρονιά, σε μονό και διπλό τένις, το λεγόμενο “Boxed Set.”

Ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα