23/06/201913:09

Με ιεροπρέπεια, εορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων Πάντων, στον ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναό στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου

ΜΕ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

Με ιδιαίτερη Kατάνυξη αλλά και Iεροπρέπεια, εορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων Πάντων, στον ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναό στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου.

Οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ζουν αιώνια και αμοίβονται πλουσιοπάροχα από τον Κύριο. Και επειδή, εκτός από τους γνωστούς Αγίους, υπάρχουν και πολλοί άγνωστοι σε εμάς, που ο Θεός μόνο τους γνωρίζει, γι’ αυτό την Κυριακή αυτή τιμάμε όλους τους Αγίους, γνωστούς και αγνώστους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Την Κυριακή μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, γιατί οι Άγιοι ακριβώς είναι οι εύχυμοι καρποί Του! Είναι δηλαδή η τρανή και θαυμαστή απόδειξη του έργου της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Εκκλησίας, που μας παρουσιάζει όσους αγαθά αγίασε το Πνεύμα το Άγιον κατά την κάθοδό του, στον κόσμο κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 22 Ιουνίου ε.έ., κατά τον Αναστάσιμο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλία Παπαγγελή και τους Αιδεσ. π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, π. Νικόλαο Κατσηδήμα, π. Γέωργιο Τούμπα και π. Ιωάννη Διαμαντόπουλο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μετά την ευλόγηση των άρτων ο Θεοφιλέστατος κήρυξε εύστοχα τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος στην Κυριακή των Αγίων Πάντων, η οποία είναι η σφραγίδα της εορταστικής αυτής Εκκλησιαστικής περιόδου, που μας παρουσιάζει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος τους Αγίους Πάντες!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται

Την κυρία ημέρα της εορτής Κυριακή 23 Ιουνίου ε.έ., κατά την Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον επικαίρως, πλαισιούμενος δε από τους Αιδιμολογιοτάτους π. Ηλία Παπαγγελή και π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνεται ο Νικολαος Κατσηδημας, εσωτερικός χώρος

Τιμούμαι αυτή την Κυριακή όλους τους Αγίους της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης τους Αγίους Προφήτες οι οποίοι προανήγγειλαν την έλευση του Σωτήρος Χριστού και οι οποίοι οδήγησαν «εἰς ὁδὸν θεογνωσίας», όσους ευρίσκονταν εις την πλάνη. Τιμούμαι επίσης τους Αγίους Αποστόλους του Κυρίου μας, οι όποιοι είδαν, άκουσαν, θεώρησαν τον ίδιο τον Κύριο και οι οποίοι ευαγγελίσθηκαν με την εντολή του Κυρίου, καθώς επίσης με την χάρη του Παρακλήτου και κήρυξαν την αλήθεια ότι ένας είναι ο Χριστός ο αληθινός Θεός, ο οποίος έγινε άνθρωπος για την δική μας σωτηρία και πως μία είναι η Αγία μας Εκκλησία μέσα στην οποία και μόνο σωζόμαστε διότι σωτηρία εκτός Εκκλησίας δεν υφίσταται.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Νικολαος Κατσηδημας, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ακόμη τιμούμαι και μακαρίζομαι τους Αγίους Μάρτυρες, τους Ομολογητές, τους Οσίους, τους Ιεράρχες, τους Διδασκάλους, εορτάζουμε όσους αγίασε το Άγιο Πνεύμα, τους Προπάτορες και Πατριάρχες, τους Προφήτες και Ιερούς Αποστόλους, τους Μάρτυρες και τους Ιεράρχες, τους Ιερομάρτυρες και Οσιομάρτυρες, τους Όσιους και Δίκαιους και όλες γενικά τις άγιες Γυναίκες και τους υπόλοιπους ανώνυμους Αγίους, αλλά και όλους εκείνους που αξιώθηκαν να επισφραγίσουν την μαρτυρία τους, με το ίδιο τους το Αίμα και την Ομολογία τους..

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα