20/03/202320:02

Με τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος

-Την κατάσταση στην αγορά συζήτησε με το προεδρείο ο Ηλείος οικονομολόγος
Με τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος

Με τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης 7 Εφάπαξ Παροχζών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου.
Ο πρόεδρος Νίκος Καρυώτης και ο αντιπρόεδρος Νώντας Γαλάνης ανέλυσαν συνοπτικά την κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος απαριθμεί περίπου 80 μέλη, και στη συνέχεια υπογράμμισαν την ανάγκη βελτίωσης ορισμένων ζητημάτων που αφορούν τον τουρισμό σε σχέση με την εμπορική κίνηση.
Όπως ανέφεραν, είναι ανεπτυγμένος ο τουρισμός επισκέψεων μικρής διάρκειας κι όχι ο παραθεριστικός τουρισμός, με συνέπεια να είναι σύντομος ο χρόνος της παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή, οι οποίοι ενίοτε είναι κατευθυνόμενοι και αναπόφευκτα μοιράζονται σε λίγους.
Επιπλέον, τόνισαν ότι οι υποδομές δεν είναι επαρκείς και πως χρειάζεται ρύθμιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και γενικότερα στην ευταξία του αστικού ιστού. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης και ανάδειξης της Αρχαίας Ολυμπίας ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και η κίνηση στην αγορά.
Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος δήλωσε πως η σημερινή κυβέρνηση δρομολόγησε σημαντικά έργα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραμονής των επισκεπτών, αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκε για πρώτη φορά στη δημόσια συζήτηση η σύνδεση της Ολυμπίας με την Πατρών Πύργου.
Ο Ηλείος οικονομολόγος συμμερίστηκε τους προβληματισμούς των εμπόρων για την πορεία της αγοράς και για την τουριστική ανάκαμψη, σημειώνοντας πως χρειάζονται παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις που προέκυψαν στην απότομη επανεκκίνηση μετά την πανδημία, και δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα μεταφέρει όλα τα προβλήματα σε επίπεδο κυβέρνησης και Βουλής.
«Η αγορά της Αρχαίας Ολυμπίας δέχθηκε πολύ μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, εξαιτίας της διακοπής της τουριστικής κίνησης. Τώρα πλήττεται από την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Η κυβέρνηση μείωσε σειρά φόρων και εισφορών, επιδότησε το ρεύμα χορήγησε ενισχύσεις και ταυτόχρονα δρομολόγησε κι άλλα αρχαιολογικά έργα στην Ολυμπία. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν και είμαστε εδώ για να τα επιλύσουμε στηρίζοντας τους εμπόρους», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα