09/07/202417:22

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα δίπλα σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην Περιμετρική: Xωρίς ενεργό μέτωπο πλέον – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα… μετά από μεγάλη μάχη ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής και 10 εναέριων μέσων κατάσβεσης- Παραμένουν στην περιοχή οι πυροσβέστες για αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων

Παιδιά από το Καραμανδάνειο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας – Στο σημείο της φωτιάς επιχειρεί ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη

5:16 Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις με την πυροσβεστική να είναι σε επιφυλακή. Δυνάμεις παραμένουν και το Καραμανδάνειο ενώ η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλύτερη.

4:42  Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Γηροκομειό όπως δήλωσε στο thebest.gr ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Η κατάσταση ελέγχεται και η εικόνα είναι καλύτερη. Υπάρχει πάντα ο φόβος των αναζωπυρώσεων. Ήταν μία δύσκολη φωτιά καθώς ήταν σε δασώδη περιοχή με σπίτια. Υπήρξε άμεση κινητοποίησή και συντονισμός όλων των δυνάμεων. Είδα με τα μάτια μου να φτάνει η φωτιά στην ταράτσα του Καραμανδανείου, θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ άσχημα τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

4: 28 Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για τη φωτιά: «Μιλάμε για μέτωπο που είναι εντός αστικού ιστού. Υπάρχει ένας δικαιολογημένος πανικός. Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε σημεία. Δίνεται μάχη από την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα, τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, τους οργανισμού ΟΤΑ και τους εθελοντές. Η πυροσβεστική μετέφερε πως η εικόνα βελτιώνεται». 

4:15 Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, στη φωτιά που μαίνεται στο Γηροκομειό, επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα και 10 εναέρια μέσα, το ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει το συντονισμό της κατάσβεσης.

4:09 Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννη γύρω στις 4 το μεσημέρι, το «μέτωπο» έχει περιοριστεί, καίνε διάσπαρτες εστίες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. «Δεν υπάρχει ανησυχία για συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο ίδιος.

16:00 Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest υπάρχει τραυματισμός πυροσβέστη.

15:57 Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι πριν από λίγο μπήκε στο χώρο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ μεταφέροντας ηλικιωμένους από το Κωσνταντοπούλειο.

15:41 Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Γηροκομειού, δεν έχουν νερό. Η μεγάλη πυρκαγιά έχει επηρεάσει και άλλες περιοχές όπως τα Προσφυγικά της Πάτρας, όπου σημειώθηκαν μικρές διακοπές ρεύματος.

3.31 Εκκενώνεται και η περιοχή της Εγλυκάδας

“Αν βρίσκεστε στην Εγλυκάδα απομακρυνθείτε προς Πάτρα” λέει το μήνυμα στο 112. 

3.17 Καίγεται ολοσχερώς αγροικία δίπλα από το Καραμανδάνειο. Προς στιγμήν η φωτιά δείχνει να βρίσκεται σε μικρή ύφεση δείχνει σε ύφεση λόγω των ελικοπτερων. Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και οι αντιδήμαρχοι Αναστασίου, Σίμου και Σαμούρη.

Την ίδια ώρα συμφωνα με πληφοφορίες του thebest το Κωνσταντοπούλειο ευγηρείο εκκενώθηκε και αυτή τη στιγμή βγάζουν τα τελευταία 12 άτομα.

15:00 Κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κρατώντας στα χέρια τα ζωάκια τους, ενώ με νέο μήνυμα του 112 εκκενώνεται και η περιοχή Πάγώνα.

14:56 Λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η 6η ΥΠΕ, , με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται ασφαλείς στο ΓΝ Άγιος Ανδρέας Πατρών.

https://youtube.com/watch?v=1K4EJt2eP9A%3Ffeature%3Doembed

14:35 Εναέρια μέσα επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό ενώ παιδιά από το Καραμανδάνειο μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η φωτιά μπήκε στο Καραμανδάνειο και έκαψε δέντρα ενώ σε όλη την πόλη είναι διάχυτη η μυρωδιά του καμένου.

Στην Γερμανού και στα Ταμπάχανα επικρατεί κυκλοφοριακός πανικός με τους πολίτες να προσπαθούν να μετακινηθούν την στιγμή που φανάρια είναι χαλασμένα και δεν υπάρχει τροχονόμος. 

Οι φλόγες κινήθηκαν και προς το Ιδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.

14:26 Εκκενώνεται το Καραμανδάνειο, πέφτουν στο νοσοκομείο φλεγόμενα κουκουνάρια. Η φωτιά είναι σχεδόν διπλα. 

Πρώτη ενημέρωση 14:07:

Φωτιά έχει ξσπάσει στην Αρόη που έφτασε στο Γηροκομειό ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112.  

Η φωτιά είναι μια ανάσα από το ίδρυμα, εκκενώνεται το γηροκομείο ενώ φεύγουν άρον άρον τα παιδια απο το Καραμανδάνειο. 

ΠΗΓΗ: Thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα