05/06/202023:21

Μεγάλη η έξοδος του Αγ. Πνεύματος- Τουλάχιστον 30.000 οχήματα από Αθήνα προς Πάτρα

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι κάτοικοί της

Μεγάλη είναι η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχεία με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη ευκαιρία εκδρομής μετά την δίμηνη καραντίνα του κορωνοϊού.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εγκαταλείπουν από το πρωί το κλινόν άστυ με κάθε μέσο. Έτσι λεωφορεία του ΚΤΕΛ και πλοία αναχωρούν με την μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα, ενώ και οι Εθνικές Οδοί είναι γεμάτες από οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μέχρι τις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής από τα διόδια της Ελευσίνας, με κατεύθυνση προς Πάτρας, πέρασαν πάνω από 30.000 οχήματα. Η κίνηση στην Ολυμπία Οδό είναι αυξημένη και στα διόδια παρατηρείται σχετική καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 20 διαθέσιμα ταμεία.

Μεγάλη η ροή οχημάτων και στο άλλο μεγάλο εθνικό οδικό δίκτυο καθώς από τα διόδια των Αφιδνών έχουν περάσει περίπου 25.000 οχήματα.

Συνολικά η κίνηση ξεπέρασε την προσδοκία της Τροχαίας, ωστόσο είναι σαφώς μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι Αθηναίοι, κατά κύριο λόγο, επιλέγουν να μείνουν στα εξοχικά τους ή στα πατρικά τους σπίτια με τους δικούς τους ανθρώπους τους οποίους είχαν να δουν επί μήνες καθώς δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν το Πάσχα λόγω των περιορισμένων στις μετακινήσεις.

Πανικός επικρατεί από το πρωί και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Οι Αθηναίοι, κατά δεκάδες, εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τα χωριά τους για να χαλαρώσουν στο τριήμερο. Θυμίζουμε ότι λόγω των μέτρων επιτρέπονται 25 άτομα ανά λεωφορείο και από τα ΚΤΕΛ έχουν προστεθεί επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.
thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα