Μεγάλη η ζήτηση εισιτηρίων για το Euro 2020
10/07/201902:00

Μεγάλη η ζήτηση εισιτηρίων για το Euro 2020

[ad_1]

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ζήτηση για τα εισιτήρια της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2020.

Σύμφωνα με την UEFA, κατατέθηκαν περισσότερα από 14 εκατομμύρια αιτήματα για την απόκτηση εισιτηρίων της διοργάνωσης, το διάστημα των τριών πρώτων εβδομάδων της διάθεσής τους, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ του τουρνουά για τις εγγραφές.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα πωλήσεων, που ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου, 1.5 εκατομμύρια εισιτήρια ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό ως μέρος της πρώτης φάσης πώλησης εισιτηρίων από την UEFA για το τουρνουά. Το Euro 2020, το οποίο θα γίνει 12 Ιουνίου με 12 Ιουλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί σε 12 πόλεις σε όλη την Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, με αφορμή την 60ή επέτειο διεξαγωγής του.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (UEFA) ανέφερε οτι η ζήτηση εισιτηρίων μεταξύ των ντόπιων φιλάθλων είναι υψηλότερη στην Αγία Πετρούπολη, το Λονδίνο και τη Βουδαπέστη, με περισσότερο από το 50% των εισιτηρίων που ζητούνται σε αυτές τις πόλεις να προέρχονται από το ντόπιο πληθυσμό.

Για τον τελικό της διοργάνωσης στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, κατατέθηκαν 1,3 εκατομμύρια αιτήσεις εισιτηρίων, ενώ για τους δύο ημιτελικούς στο ίδιο γήπεδο είχαμε συνολικά 1,5 εκατομμύρια αιτήσεις.

Η επόμενη φάση της πώλησης εισιτηρίων θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, μετά την τελική κλήρωση του τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, με 1 εκατομμύριο εισιτήρια να διατίθενται για τους οπαδούς των συμμετεχόντων χωρών.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα