06/05/202319:35

Μενίδι: Δεν οφείλονται σε σφαίρες οι φθορές σε σχολείο των Αχαρνών – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, φθορές που βρέθηκαν σε σχολικό συγκρότημα στο Μενίδι, δεν οφείλονται σε σφαίρες.

Στο συμβάν με την εύρεση της αδέσποτης σφαίρας στο 28ο Δημοτικό Σχολείο στις Αχαρνές το μεσημέρι της Παρασκευής (5/5), για την οποία εικαζόταν ότι προκάλεσε φθορές σε τζάμια του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στάθηκε με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει, η ζημιά στο εξωτερικό και στο εσωτερικό τζάμι του σχολείου δεν προκλήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι φθορές στο εξωτερικό μέρος δεν σχετίζονται με την ανευρεθείσα βολίδα και προκλήθηκαν σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης σε αυτό μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν
«Αναφορικά με φθορά σε υαλοπίνακα παραθύρου σχολείου σε περιοχή των Αχαρνών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο από αρμόδιο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι:

Ο υαλοπίνακας αποτελείται από διπλό τζάμι και έφερε οπές και θραύση στο εξωτερικό μέρος του, ενώ το εσωτερικό μέρος του ήταν ανέπαφο.

Δεν προκύπτει συνάφεια της θέσης και του ελάχιστου βαθμού παραμόρφωσης της βολίδας που βρέθηκε με την υποδειχθείσα οπή, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψιν παράγοντες όπως η φορά και η κατεύθυνση αυτής και το γεγονός ότι δεν σφηνώθηκε στο εσωτερικό τζάμι ούτε προκλήθηκαν φθορές σε αυτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι φθορές στο εξωτερικό μέρος δεν σχετίζονται με την ανευρεθείσα βολίδα και προκλήθηκαν σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης σε αυτό μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα.

Στο σημείο κλήθηκε αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η βολίδα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής».

Το χρονικό του περιστατικού
Την καταγγελία για την αδέσποτη σφαίρα που πέφτουν «βροχή» έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τον οποίο και ενημέρωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (5/5) οι καθαρίστριες του σχολικού ιδρύματος ότι εντόπισαν ένα σπασμένο τζάμι σε σχολική αίθουσα του β’ ορόφου.

Η σφαίρα, όπως σημειώνουν οι σχετικές πληροφορίες, είχε τρυπήσει πρώτα το εξωτερικό και στη συνέχεια το εσωτερικό τμήμα του τζαμιού. Σύμφωνα με το CNN, ο πρόεδρος του συλλόγου παρέδωσε τη σφαίρα στις Αρχές, ενώ οι γονείς είναι ανάστατοι καθώς πριν από λίγες ημέρες είχαν βρεθεί τρεις σφαίρες από πολυβόλο όπλο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα