Μέτρα για την ενίσχυση των οδικών μεταφορέων ζήτησε το ΠΣΧΕΜ
02/08/201913:09

Μέτρα για την ενίσχυση των οδικών μεταφορέων ζήτησε το ΠΣΧΕΜ

[ad_1]

Μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οδικών εμπορευματικών μεταφορών ζήτησε το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) από τον υφυπουργό Μεταφορών.

Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουλικίδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, αναλύοντας του την υφιστάμενη κατάσταση και τις προκλήσεις του κλάδου.

Στη δεύτερη συνάντηση, εκτός από τον κ. Σκουλικίδη, μετείχαν ο Βασίλης Τσιμοράγκας (Ομοσπονδία Κεντρικής Ελλάδας), ο Γιώργος Παπούλιας (ΠΟΕΜΙΦΑ) και ο Ρένος Δημητρίου (Σωματείο Αυτοκινητιστών Εύβοιας).

Στις συζητήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΣΧΕΜ, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και, από πλευράς των αυτοκινητιστών, προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις.

Ειδικότερα, τέθηκε προς συζήτηση η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα πρότυπα άλλων ανταγωνιστριών χωρών και η εφαρμογή του ελάχιστου Κόστους Μεταφοράς.

Παράλληλα, η αναστολή της απόφασης για τους παράδρομους, σε συνδυασμό με την υλοποίηση εμπεριστατωμένης μελέτης που θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Επίσης, η μείωση της τιμής των διοδίων, καθώς η αύξηση των τελών έχει υπερβεί το 500% τα τελευταία έτη, επιφέροντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Τέλος, ζητήθηκε η νομοθέτηση της μίσθωσης ανάριθμων φορτηγών, η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), η δανειοδότηση του κλάδου με χαμηλό επιτόκιο μέσω ΕΤΕΑΝ, η ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ελέγχων για πιο ουσιαστικούς ελέγχους και η μείωση των ασφαλίστρων των ΦΔΧ, διότι είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ, όπως υποστηρίζει το ΠΣΧΕΜ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα