16/07/202113:34

Μιχάλης Κατρίνης: “Καθυστερήσεις και περικοπές στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων από το πρόγραμμα της περιφέρειας”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ” Καθυστερήσεις και περικοπές στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων από το πρόγραμμα της περιφέρειας ”

Ερώτηση κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφορικά με τις καθυστερήσεις και τις περικοπές στις ενισχύσεις εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις περιφέρειες τη στιγμή που αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης.
Πληθαίνουν, λοιπόν, οι φωνές δικαιούχων που ενώ ειδοποιήθηκαν για έγκριση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων τους, οδηγούνται σε αποκλεισμό από τα προγράμματα ενίσχυσης της περιφέρειας ή και αντιμετωπίζουν δυσκολία απορρόφησης των πόρων λόγω υποχρεώσεων του παρελθόντος, γεγονός που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς το ποσοστό που παρακρατείται δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30%.
Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις :
– αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα από τη δεκαετή κρίση και τις επιπτώσεις της πανδημίας
– η πρόσβαση στη ρευστότητα είναι απαγορευμένη για το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
– το συντριπτικό ποσοστό των επιχειρήσεων αποκλείστηκαν στην 1η φάση των προγραμμάτων ενίσχυσης
Ο κ. Κατρίνης, με την εν λόγω ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ζητά να διευκρινιστεί εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να διευκολύνει τις επιχειρήσεις, χωρίς περαιτέρω γραφειοκρατικά εμπόδια ή καθυστερήσεις, να εκταμιεύσουν τα ποσά που έχουν ήδη εγκριθεί από την 1η φάση των προγραμμάτων αλλά και να μειώσει το ποσοστό 30% που παρακρατείται, λόγω οφειλών παρελθόντων ετών.
Τέλος, ο Ηλείος βουλευτής αν υπάρχει προοπτική να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω των περιφερειών, ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων, αφού στην πρώτη φάση έμειναν εκτός χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα