29/07/202015:52

Μιχάλης Κατρίνης: «Χωρίς προστασία η πρώτη κατοικία με ευθύνη της κυβέρνησης»

«Χωρίς προστασία η πρώτη κατοικία με ευθύνη της κυβέρνησης»

Παρέμβαση Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή

Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ανέδειξε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από 1η Αυγούστου, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια στην Ελλάδα, δε θα υπάρχει η δυνατότητα παράτασης στην αναστολή πλειστηριασμών, ούτε και καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, κάτι που επιθυμούσαν διακαώς οι τράπεζες και οι δανειστές.

Ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε τη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, η Νέα Δημοκρατία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τους μαζικούς πλειστηριασμούς που έχουν ήδη προγραμματιστεί από Οκτώβριο. «Ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα μετατρέψει χιλιάδες ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές των σπιτιών τους», προσέθεσε.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Κατρίνης υιοθέτησε την υπάρχουσα πλατφόρμα και παρέτεινε την όποια προστασία παρείχε, μέχρι τις 30/7/2020, ενώ για 1 σχεδόν χρόνο προσπαθούσε να πείσει την ελληνική κοινωνία για την αποτελεσματικότητά της.

Το Κίνημα Αλλαγής, έχει καταθέσει τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής περιουσίας, καθώς και την αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τέλος του έτους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζει ως αντίδωρο στους πλειστηριασμούς και την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, το πρόγραμμα επιδότησης για 9 μήνες για δανειολήπτες που υπέστησαν τις συνέπειες του κορονωϊού.

Ακόμα όμως και στο Πρόγραμμα «Γέφυρα» σημείωσε ο κ. Κατρίνης εξαιρεί και αδικεί περιπτώσεις όπως οι πυρόπληκτοι δανειολήπτες που όχι μόνο δε θα στηριχθούν, αλλά περιμένουν εδώ και 9 μήνες τη ρύθμιση που εγγράφως έχει υποσχεθεί ο κ. Σκυλακάκης.

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε σχετικά:

Η κυβέρνηση παραδίδει τους δανειολήπτες χωρίς καμία προστασία στα funds και τις τράπεζες, προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Προφανώς, οι αρμόδιοι υπουργοί θεωρούν ότι ξαφνικά οι δανειολήπτες, ιδιαίτερα αυτοί που οδηγούνται σε πλειστηριασμό, θα βρουν τα χρήματα να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, με την ύφεση στο 10%, την ανεργία στο 20% και την οικονομία σε κρίση».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα