09/06/202421:12

Μιχάλης Κατρίνης : “Eχουμε μια μικρή άνοδο, όμως απέχει το ποσοστό από το στόχο που είχαμε θέσει και τις προσδοκίες που είχαν οι πολίτες”

Κάνοντας μια αποτίμηση, με βάση τα exit poll από τη τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Ηλείας και επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Είναι πραγματικά εκκωφαντική η αποχή και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους, όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση που δεν κατάφεραν να παρακινήσουν τον κόσμο να ψηφίσει.

Βλέπουμε πολύ μεγάλη πτώση της ΝΔ και αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, δηλαδή αν υπήρχε μια αξιωματική αντιπολίτευση με μεγαλύτερο ποσοστό το σημερινό αποτέλεσμα θα δρομολογούσε πολιτικές εξελίξεις. Όταν η κυβέρνηση χάνει 11 μονάδες σε 5 μήνες διακυβέρνησης είναι ένα πολιτικό μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση.

Είναι πολύ ανησυχητικό ότι τα ακροδεξιά κόμματα αυτή τη στιγμή πιάνουν ένα ποσοστό κοντά στο 20%. Είναι Ευρωπαϊκή τάση, όμως τη βλέπουμε να αποτυπώνεται και στην Ελλάδα.

Εμείς έχουμε μια μικρή άνοδο, όμως απέχει το ποσοστό από το στόχο που είχαμε θέσει και τις προσδοκίες που είχαν οι πολίτες.

Πρέπει να γίνει σίγουρα μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση με πολιτικούς όρους και για την αποτίμηση του αποτελέσματος και για τις κινήσεις που θα γίνουν την επόμενη μέρα.

Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες σήμερα, της μη συμμετοχής, της αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και από την άλλη δεν δίνουν στην αντιπολίτευση την αναγκαία ώθηση είναι κάτι που εμείς θα το αποτιμήσουμε με πολιτικούς όρους».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα