08/07/202412:05

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’ Είμαι υποψήφιος για να ταράξω τα νερά. Είμαι ο μόνος που μιλάει για μια μεγάλη παράταξη, ικανή να κυβερνήσει

-Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο NEWS247


‘’Η δική μου υποψηφιότητα έρχεται για να ταράξει τα νερά της ομοιομορφίας αλλά και μιας αντίληψης που θέλει να μιλάμε στρογγυλοποιημένα , χωρίς γωνίες για να μην ενοχλούμε κάποιους και τελικά να μη λέμε τίποτα από αυτά που περιμένει να ακούσει ο πολίτης. Δεν διεκδικώ τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να μην λέω τίποτα, για να αφομοιωθώ από την ομοιομορφία του τίποτα και του περίπου.

Εγώ δεν πρόκειται να αποδεχτώ ότι η πολιτική οφείλει να υποτάσσεται στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, δεν θα αποδεχτώ ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα για να εξυπηρετεί σκοπιμότητες και σχεδιασμούς του ξένου παράγοντα.

Είμαι αποφασισμένος να μιλάω με γωνίες, να παρουσιάζω θέσεις και επεξεργασμένες πολιτικές για το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας, για την ακρίβεια, για τους νέους κανόνες φορολογικής δικαιοσύνης, για την ενίσχυση των θεσμών, για την Υγεία, την Παιδεία, το ζωντάνεμα της υπαίθρου.’’ τόνισε ο υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα NEWS247.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα τόνισε:

‘’Είμαι ο μοναδικός που μιλάει για μια μεγάλη παράταξη, ικανή να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και να κριθεί ικανή για να κυβερνήσει.

Με προγραμματικές συγκλίσεις σε επίπεδο βάσης , ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Δεν μιλάω για συγκόλληση κομμάτων, 15+13 μας κάνει 28 μόνο στα μαθηματικά, όχι στην πολιτική.

Μιλάμε για μια μεγάλη παράταξη και ακόμα και το 28% δεν είναι χαρακτηριστικό μεγάλης παράταξης.

Δεν πιστεύω στις συγκολλήσεις. Όσοι αντιλαμβάνονται τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης ως άθροισμα πολιτικών κομμάτων, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Αντίθετα πιστεύω στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας. Η νέα αυτή δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία θα χτιστεί στη βάση χωρίς αθροίσματα και συνιστώσες. Και στις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του κανένα κόμμα. Πρέπει όμως να υπάρχουν άνθρωποι και κόμματα που πιστεύουν σε αυτή την προοπτική για να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Και το ΠΑΣΟΚ, το λέω και το πιστεύω, πρέπει να μπει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Αναφέρθηκε στις δύο βασικές του δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ που επικεντρώνονται στη συλλογικότητα και στην εξωστρέφεια.

‘’Μέσα από τη συλλογικότητα θα οδηγηθούμε στη σύνθεση και στη νίκη και μέσα από την εξωστρέφεια θα συνομιλήσουμε και πάλι με ανθρώπους που απομακρύνθηκαν ,με όλους αυτούς που απείχαν και δεν ψήφισαν γιατί ένιωθαν ότι δεν έχουν τι να ψηφίσουν.

Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανέλθει η συλλογικότητα που θα μας οδηγήσει στη διαμόρφωση θέσεων και πολιτικών που θα αποτελούν αντικείμενο σύνθεσης και στρατηγικών επιλογών με βάθος. Αυτό προϋποθέτει αξιοποίηση όλων των στελεχών, νέα, αξιόπιστα και άφθαρτα πρόσωπα, συγκροτημένη λειτουργία των οργάνων.

Το ΠΑΣΟΚ όμως πρέπει να γίνει ένα εξωστρεφές κόμμα, να συνδεθεί με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, να εκφράζει τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, να υπερασπίζεται τους πολίτες που αδικούνται. Αυτό προϋποθέτει νέους Τομείς δράσης και χάραξης πολιτικής που θα έχουν δραστηριότητα και παρουσία σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, νέες οργανώσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα