01/09/202212:01

Μιχάλης Κατρίνης: “H εξεταστική επιτροπή δεν θα γίνει πεδίο συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών”

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλης Κατρίνης φιλοξενήθηκε στην Εκπομπή ΄ΣΗΜΕΡΑ΄ με τους Δημήτρη Οικονόμου, Ντόρα Κουτροκόη και Άκη Παυλόπουλο .

«Έχουμε μία διαρκή αντίφαση της κυβέρνησης. Θυμίζω ότι όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε εξεταστική επιτροπή στις 5 Αυγούστου, ο κ. Οικονόμου είπε ότι εμείς συμφωνούμε και θα την ψηφίσουμε. Προχθές στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία ψήφισε ένα αμήχανο παρών, παρά το γεγονός ότι και με τη δική μας εισήγηση, η εξεταστική επιτροπή αυτή θα διερευνήσει την καταγγελία και του ΚΚΕ που εκτείνεται στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο επί ΣΥΡΙΖΑ. Παρ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε γιατί δεν θέλει σε αυτή την υπόθεση να έρθει η αλήθεια στο φως, τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλης Κατρίνης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων» επεσήμανε ο κ. Κατρίνης.

«Ενώ λέει ότι είναι νόμιμη η παρακολούθηση και καλούμε τον κ.Ανδρουλάκη να ενημερωθεί από την ΕΥΠ, στη συνέχεια μέσα και από δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης αφήνεται να εννοηθεί ότι ο φάκελος αυτός μπορεί να μην υφίσταται γιατί έχει καταστραφεί.Εμείς ζητήσαμε θεσμικά από τον Πρωθυπουργό να έρθει ο φάκελος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η απάντηση από τον κ.Γεραπετρίτη ήταν ότι αυτός ο φάκελος μπορεί να έχει καταστραφεί», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές δήλωσε: «Εδώ έχουμε αντιφάσεις, αλληλοαναιρέσεις, αυτοαναιρέσεις, η εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας να είναι ένα πεδίο συγκάλυψης της υπόθεσης και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές, εμείς είπαμε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν η υπόθεση διερευνηθεί πλήρως για να μάθουν οι Έλληνες πολίτες ποιοι ήταν αυτοί, που σκέφτηκαν, μεθόδευσαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν αυτό το σχέδιο που μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω».

Σχετικά με τις ευθύνες του Πρωθυπουργού: «Δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός τον Ιούλιο του 2019, η πρώτη του πολιτική απόφαση είναι να υπαγάγει την ΕΥΠ υπό την δική του δικαιοδοσία και να θεωρεί σήμερα ότι μπορεί να αποποιηθεί την δική του ευθύνη. Ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε την ευθύνη απλά την μετέφερε. Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, όλα θα έρθουν στο φως και κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από παραιτήσεις, όπως νομίζει ο κ.Μητσοτάκης».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα