17/06/202012:11

Μιχάλης Κατρίνης: Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα”

 

Θετικό χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης  και Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης , το θεσμό των μικροπιστώσεων αλλά επισήμανε με στοιχεία ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα.

Συγκεκριμένα ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι οι όροι των τραπεζών οδηγούν σε αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ ακόμα και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, που το 80% των κεφαλαίων είναι εγγυημένο από το ελληνικό δημόσιο, οι όροι είναι δυσμενείς και απαγορευτικοί.

Ειδικά για το Ταμείο Εγγυοδοσίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα δανειοδότησης συνολικού ύψους 16,5 δις ευρώ ενώ οι διαθέσιμοι πόροι είναι 3,5 δις.

Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ , όπως είπε ο κ.Κατρίνης , έχει εγκριθεί κάτι λιγότερο από το 10% των αιτήσεων δανειοδότησης  που υποβλήθηκαν.

‘’ Όλα αυτά δεν δικαιολογούνται,αν συνυπολογίσει κανείς ότι το τραπεζικό σύστημα έχει αντλήσει 28 δισεκατομμύρια από το Μάρτιο με αρνητικό επιτόκιο 1%, ενώ το 80% των κεφαλαίων του Ταμείου Εγγυοδοσίας, τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπαρκή τη διάταξη για την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων , τονίζοντας ότι δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η φορολογική διοίκηση επιβάλλοντας , αυθαίρετα, πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Αναφερόμενος στην αναστολή της ένταξης των αγροτεμαχίων στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αναστολή αλλά για κατάργηση του μέτρου αφού τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου δεν πρέπει να συνυπολίζονται στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα