04/05/202320:05

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο στη βάση προγραμματικής συμφωνίας’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον «Real FM» στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή

Στην ερώτηση για την σκληρή αντιμετώπιση. Μητσοτάκη-Τσίπρα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά την χθεσινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και την στρατηγική του κινήματος, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρος και κατέστησε σαφές ότι για να υπάρξει κυβέρνηση στην χώρα δεν θα πρέπει να θεωρεί κανείς να θεωρεί ως προϋπόθεση την παραμονή ή την επιστροφή του στη θέση του πρωθυπουργού.

Όπως επίσης, ότι θα ήταν ανεπίτρεπτος ο σχηματισμός κυβέρνησης που θα στηρίζονταν στη λογική «συμπληρωματικών» κοινοβουλευτικών εδρών, όπως ίσως ορισμένοι θα επιθυμούσαν.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού ξεκαθαρίσει πως η όποια κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να βασιστεί σε μία προγραμματική συμφωνία, με βάση συγκεκριμένες θέσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που είναι σημαντικά για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Και αυτό προϋποθέτει νέα πρόσωπα σε θέσης ευθύνης.

Αν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας επιθυμούν να υπάρξει κυβέρνηση μετά την 21η Μαΐου, θα πρέπει πρωτίστως να προτάξουν τα πολιτικά προγράμματά τους και όχι μόνο τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.

Θα πρέπει, επιπλέον, να ξεκαθαρίσουν στον ελληνικό λαό, αν έχουν τη διάθεση για αλλαγή πολιτικής σε κομβικά ζητήματα, όπως η στήριξη του ΕΣΥ, η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, το δικαίωμα στην κοινωνική στέγαση, την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και βεβαίως την πάταξη της ακρίβειας.

Αν όλες αυτές οι θέσεις μας υιοθετηθούν από κάποιον από τους δύο, ναι, τότε θα υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα.

Για το θέμα της σύγκρισης των προεκλογικών προγραμμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλείος βουλευτής ανέφερε:

Σε πάρα πολλά σημεία ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις προτάσεις μας και αυτό είναι θετικό, ανεξαρτήτως αν ο κ. Τσίπρας τάζει τα πάντα στον ελληνικό λαό, όπως έχει κάνει και παλαιότερα. Ευτυχώς, όμως, ο κόσμος έχει μνήμη και θυμάται, τι υπόσχεται προεκλογικά ο κ. Τσίπρας και τι από αυτά υλοποιεί.

Μόλις εχθές ακούσαμε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας στην εφορία και τον ΕΦΚΑ, πρόταση που αφορά χρέη μόλις 8 δισ. ευρώ.Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έχει, εδώ και καιρό, προτείνει ρύθμιση 120 δόσεων με 30% κούρεμα για το σύνολο των χρεών στην εφορία και στον ΕΦΚΑ, ύψους 160 δις. Εμείς μιλάμε για το σύνολο των χρεών και ο ΣΥΡΙΖΑ για το 1/20 αυτών.

Δεν μπορεί να δηλώνει ο κ. Τσίπρας ότι «θα βάλει κανόνες λειτουργίας στα funds», όταν ήταν η δική του κυβέρνηση που τα είχε φέρει στη χώρα το 2016 και όταν η δική του κυβέρνηση «άνοιξε την πόρτα» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το 2018.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ένα πρόγραμμα που έχει προκύψει μέσα από την επικοινωνία με τους πολίτες- είναι όχι μόνο ρεαλιστικό, αλλά και έχει μεγάλη απόσταση και από αυτό της ΝΔ, όσο και από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό θα αποτελέσει λοιπόν για εμάς την πυξίδα, όσο και τη βάση για τον σχηματισμό της όποιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα