05/07/202410:31

Μιχάλης Κατρίνης: “Να μην συνηθίσουμε στην ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15% που θα παλεύει για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση”

Το νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο της χώρας, το δημογραφικό,ένα νέο κοινωνικό κράτος, τα εθνικά μας θέματα και η ασφάλεια της χώρας και η αυτονομία της πολιτικής είναι στον πυρήνα της δικής μου υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

‘’ Πρέπει να βάλουμε ζητήματα με τα οποία οι πολίτες που μας ακούνε θα πουν ότι ‘’ναι, αυτό είναι πολιτική ΠΑΣΟΚ’’, να είναι αναγνωρίσιμες αυτές οι πολιτικές. Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε και τι θα κάνουμε για όλους αυτούς. ‘’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.


Σε ερώτηση σχετικά με τις συνεργασίες, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:
‘’ Πιστεύω στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα διαμορφωθεί στη βάση, χωρίς αθροίσματα και συνιστώσες.
15+13 μας κάνει 28 μόνο στα μαθηματικά, όχι στην πολιτική.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες , πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πολιτική έκφραση αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.’’


Απαντώντας για την αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια, ο κ.Κατρίνης τόνισε:
‘’Κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει μια σοβαρή προσπάθεια που έγινε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ .
Το μήνυμα μας ήταν αδύναμο, δεν ήταν ξεκάθαρο στους πολίτες. Σε μια συγκυρία που συνοδεύτηκε από την διαρκή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την αντίστοιχη της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία.


Σε ερώτηση για το αν φοβάται ή ανησυχεί για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ , ο κ.Κατρίνης επισήμανε:
‘’ Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να προχωρά ενωμένο.


Δεν φοβάμαι για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ , άλλο είναι αυτό που φοβάμαι και ξέρετε ποιο είναι; Να συνηθίσουμε και να συμβιβαστούμε με την ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15% που θα είναι δεύτερο ή τρίτο .
Να θεωρούμε φυσιολογικό να κυβερνάμε με ένα κόμμα με το οποίο έχουμε προγραμματική και ιδεολογική απόκλιση και εννοώ τη Νέα Δημοκρατία.’


Παράλληλα ο Μιχάλης Κατρίνης τάχθηκε υπέρ ενός ανοιχτού και δημοκρατικού κόμματος στο οποίο θα λειτουργούν τα όργανα και με ανοχή στη διαφορετική άποψη.’’

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα