08/04/202415:44

Μιχάλης Κατρίνης: «Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας δεν αναρωτιούνται γιατί τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ;»

Μιχάλης Κατρίνης: «Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας δεν αναρωτιούνται γιατί τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ;»

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»

Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών και τη σημερινή ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε:

Η κυβέρνηση απαγόρευσε σε όσους ήταν στόχοι παρακολουθήσεων να ζητήσουν να ενημερωθούν, με μία τροπολογία της νύχτας και ένα σκεπτικό παραπλανητικό. Αυτή η μεθόδευση της κυβέρνησης κατέπεσε με την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και με την βούλα του ΣτΕ.

Εισηγητές αυτής της τροπολογίας ήταν ο κ. Τσιάρας ως υπ. Δικαιοσύνης και ο κ. Πικραμένος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που ήταν μάλιστα πρώην πρόεδρος του ΣτΕ.

Αυτή λοιπόν η διάταξη κρίθηκε αντισυνταγματική και πλέον λύνονται τα χέρια της ΑΔΑΕ και μπορεί να ενημερώσει όχι μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και όποιον άλλον ήταν στόχος παρακολούθησης

Να θυμίσω ότι 4 μήνες νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως έλαβε ενημέρωση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων ότι έχει υπάρξει στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ, μαζί με εν ενεργεία υπουργούς, πολιτειακούς παράγοντες, στελέχη του Στρατού.

Και αναρωτιόμαστε, εάν θα πάνε οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας να ρωτήσουν τους λόγους για τους οποίους ήταν στόχοι παρακολούθησης.

Όταν ο κ. Ανδρουλάκης αποκάλυψε το Predator και ότι το κύκλωμα του Μαξίμου έκανε παρακολουθήσεις, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Δημητριάδη και κατά του κ. Κοντολέοντος.

Από την πρώτη στιγμή, όταν του υποδείκνυαν να ενημερωθεί από τον κ. Γεραπετρίτη για τους λόγους παρακολούθησης, είπε ότι θέλει να ενημερωθεί, με βάση τη νόμιμη και θεσμική οδό.

Αυτός ο δρόμος ανοίγει σήμερα και όλος ο ελληνικός λαός θα μάθει για ποιο λόγο το παράκεντρο του Μαξίμου, στο οποίο είχε βασικό ρόλο ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, παρακολουθούσε εν γνώσει του Πρωθυπουργού τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, πολιτικά πρόσωπα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και κανείς δεν γνωρίζει πού σταματά αυτή η λίστα.

Θέλω να πιστεύω ότι, για την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος, όλοι όσοι ήταν στόχοι της ΕΥΠ θα ρωτήσουν τους λόγους για τους οποίους τους παρακολουθούσε η κυβέρνησή τους.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στη τρίτη θέση ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει ένα διπλό στόχο, που είναι η δεύτερη θέση στις εκλογές και η ισχυρή αύξηση των ποσοστών.

Οι δημοσκοπήσεις είναι μία «φωτογραφία της στιγμής» και προφανώς θα θέλαμε να είναι διαφορετικές. Όμως έχουμε την αισιοδοξία και την βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε ανοδική τροχιά, είναι σε ανοδική πορεία και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θα είναι στη δεύτερη θέση και θα έχει αύξηση των ποσοστών του. Γιατί πρέπει σε αυτή τη χώρα ο δήθεν μονόδρομος του κ. Μητσοτάκη να έχει ρεαλιστική αντιπρόταση με προοπτική διακυβέρνησης. Και αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το εκφράσει.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα