22/03/202418:32

Μήνυμα του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για την Ορθοδοξία και το Έθνος μας. Η μέρα αυτή μάς καλεί να εμπνευστούμε από την ομοψυχία, τον ηρωισμό και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας. Τα λόγια του Κολοκοτρώνη προς τους νέους είναι και σήμερα επίκαιρα: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία». Το σημερινό μήνυμα της εθνικής επετείου είναι η αναγκαιότητα της ενότητας.

Χωρίς ενότητα και ομοψυχία τίποτε δε θα μπορούσαν να καταφέρουν οι Έλληνες αγωνιστές της επανάστασης. Το μήνυμα αυτό, μαζί με την ελπίδα της σωτηρίας από την φιλανθρωπία του Θεού που μας δίνει ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, οφείλουμε να τα έχουμε όλοι μας οδηγούς στη ζωή μας, διότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του σημερινού κόσμου.

Με τη σκέψη, λοιπόν, ότι όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους και σας καλώ να υψώσουμε τη γαλανόλευκη σημαία ως φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας, που έδωσαν την ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα. Ας έχουμε ως επίκαιρη εντολή για τον τόπο μας τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τότε μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά, όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε με το εγώ, αλλά με το εμείς»

Σας προσκαλώ όλους να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του Δήμου μας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως
Κωνσταντίνος Ι. Μητρόπουλος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα