04/07/201920:23

Μπαλαούρας: Καλά και άσχημα νέα για Βάρδα

  1. Συνάντηση Μπαλαούρα με Εμπορικό Σύλλογο Βάρδας

Τη Βάρδα επισκέφτηκε ό Μάκης Μπαλαούρας όπου συνάντησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, την Κυριακή 30 Ιούνη 2019.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αντρέας Τσίρος, καλωσόρισε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων δήλωσε :

“Κύριε Μπαλαούρα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρέμβαση την οποία κάνατε προκειμένου να υλοποιηθεί το φιλόδοξο σχέδιο του Εμπορικού Κέντρου – Mωλ. Ως Εμπορικός Σύλλογος της Βάρδας πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει η περιοχή. Να ξέρετε ότι γενικά θα έχουμε μια καλή συνεργασία και ευελπιστούμε σε όλα τα προβλήματα της περιοχής να είσαστε δίπλα μας”.

  1. Open Mall:  Όπως έγινε ήδη γνωστό εγκρίθηκε, μετά από μεγάλη προσπάθεια του Βουλευτή  με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας, η χρηματοδότηση με 1.900.000 ευρώ, η δημιουργία «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Βάρδας» (Open Mall), με μελέτη που υποβλήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο Μάκης Μπαλαούρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Βάρδας και τα μέλη και τόνισε: “Πράγματι, ο κ. Τσίρος είπε ότι είχαμε δυσκολίες στο πρόγραμμα του Μώλ, τελικά όμως τα καταφέραμε. Η Βάρδα το δικαιούται γιατί είναι η πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της Ηλείας. Ακολουθεί η Αμαλιάδα. Η Βάρδα είναι όμως που τρέχει το τραίνο για όλο το Δήμο και για όλη την Ηλεία. Γι αυτό και πρέπει εσείς οι κάτοικοι να το εκμεταλλευτείτε για το καλό όλης της περιοχής. “

O Βουλευτής αναφέρθηκε στη συνέχεια στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βάρδα που ήταν δική του πρωτοβουλία, όπως και δικό σχέδιο ήταν να γίνει ΙΕΚ, σχέδιο που δεν μπόρεσε όμως να πραγματοποιηθεί για λόγους έλλειψης υποδομών» .

  1. Αποζημιώσεις σε επαγγελματίες για τις πλημμύρες της 22/10/2015

Το θέμα αφορά αποζημιώσεις σε επαγγελματίες, για φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κυρίως στη Βάρδα. Μετά τους απαραίτητους ελέγχους και ύστερα από προτροπή του κ. Τσίρου και του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Νικολούτσου ο βουλευτής έτρεξε για να υπογράψουν την απόφαση της αποζημίωσης οι αρμόδιοι υπουργοί, γεγονός που επιτεύχθηκε στις 13/11/ 2017. Με υπόδειξη Τσίρου-Νικολούτσου, το γραφείο του Μ. Μπαλαούρα ενημέρωσε τους παθόντες. Στη συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο ο Μ. Μπαλαούρας για το θέμα αυτό δήλωσε: «είμαστε στα μέσα του 2019 και δεν έχουν αποζημιωθεί οι άνθρωποι αυτοί ακόμη…Ζητώ συγνώμη που ενημέρωσα τους ανθρώπους αυτούς και σκόρπισα ελπίδες που δεν ικανοποιήθηκαν από παιχνίδια…». Όλοι νόμισαν ότι τέλειωσαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα καταβάλλονταν οι αποζημιώσεις. Αμ δε! Αλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε οι ιθύνοντες κελεύουν”.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια το θέμα έχει μπλοκαριστεί από 2 μέλη( της Α.Π. και του Φ.Χ.), μηχανικούς της Τεχνικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Πύργου, μελών της 5μελούς επιτροπής της Περιφέρειας που, ενώ δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην επιτροπή, τώρα αρνούνται, με σαθρά επιχειρήματα! Ο κ. Τσίρος σε δηλώσεις του ήταν πολύ αυστηρός. Από την πλευρά του ο βουλευτής δήλωσε ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις κομματικές προτιμήσεις του, αλλά δε μπορεί να κάνει κοινωνικό πόλεμο, με θύματα βιοπαλαιστές. Τους παραδίδουμε στη κοινή γνώμη…

Επιπλέον, σημειώνουμε ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια γιατί κινδυνεύουν να παραγραφούν τα χρήματα των αποζημιώσεων!

  1. Ο βιολογικός καθαρισμός Βάρδας

Ο βιολογικός καθαρισμός Βάρδας, ύψους 14 εκ. ευρώ, είχε στο παρελθόν ενταχθεί δύο φορές σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά δε προχώρησε και απεντάχθηκε οριστικά το 2014.  Όπως είχε ενημερώσει ο Μάκης Μπαλαούρας, η πολιτική ηγεσία ήταν θετική, είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και επέκειτο η τυπική έγκριση της «Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων» (ΜΟΔ). Δηλαδή, η ΜΟΔ παρακολουθεί την εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ Επιχειρησιακών  Προγραμμάτων.

Εδώ, το θέμα είναι πιο σύνθετο και ο πόλεμος γίνεται οργανωμένα. «Τυχαία» προκηρύχτηκε απεργία από το σωματείο της ΜΟΔ, για εκκρεμή ζητήματα τους, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Είναι προφανές ότι η απεργία (και μάλιστα κατάληψη στο χώρο της ευθύνης των σχετιζόμενων με τέτοιες υποθέσεις υπαλλήλων), έγινε προκειμένου να μπλοκάρουν παρεμφερή έργα. Η προκλητική σκοπιμότητα, που ευτελίζει το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι εμφανής. Να υπονομευθούν  έργα της τωρινής κυβέρνησης! Να σημειωθεί ότι η ΜΟΔ ελέγχεται από συνδικαλιστές της ΝΔ!

Και εδώ θρίαμβος της σκοπιμότητας σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας!!!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα