23/03/202320:17

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ηλείας: “Οι ΤΟΕΒ της Ηλείας καταρρέουν, κυβέρνηση και περιφέρεια δεν γνωρίζουν τίποτα”

Βρισκόμαστε στην έναρξη της ανοιξιάτικης καλλιεργητικής περιόδου αλλά δυστυχώς και για φέτος επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με πέρυσι. Οι ΤΟΕΒ της Ηλείας, ενός κατεξοχήν αγροτικού νομού, δεν γνωρίζουν αν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα αντλιοστάσιά τους και η αβεβαιότητα μεταξύ των παραγωγών για το αν θα έχουν νερό στα τα χωράφια τους είναι έκδηλη.

Με μεγάλη αγωνία ο αγροτικός κόσμος βλέπει ότι κυβέρνηση και κυβερνητικοί βουλευτές σφυρίζουν αδιάφορα και δεν πράττουν το οτιδήποτε μπροστά στο πρόβλημα των οφειλών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ και η περιφερειακή αρχή αναλώνεται σε ανούσιες επιστολές προς τα υπουργεία. Ήδη όπως μας αναφέρουν πολλοί παραγωγοί δυναμικών καλλιεργειών του νομού (π.χ. καρπούζι, καλαμπόκι) σκέφτονται πολύ σοβαρά το αν θα καλλιεργήσουν λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί.
Παρότι με πρόφαση το ενεργειακό κόστος, την περσινή καλλιεργητική περίοδο, αυξήθηκε υπερβολικά το κόστος ανά στρέμμα, δημιουργώντας παράλληλα και παραγωγούς πολλών διαφορετικών ταχυτήτων αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ποσά που καλούνται οι παραγωγοί να πληρώσουν για την ίδια καλλιέργεια, η κατάσταση και φέτος έχει βαλτώσει.
Ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας δεν θα ανεχθεί άλλη υποβάθμιση του νομού από αυτήν την κυβέρνηση η οποία στο λίγο χρονικό διάστημα που της απομένει μέχρι τις εκλογές, οφείλει να οδηγήσει προς μία δίκαιη και βιώσιμη ρύθμιση των οφειλών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ έτσι ώστε να μπορεί να ξανακαλλιεργηθεί η γη μας.
Στις επερχόμενες εκλογές (και) οι αγρότες ξέρουν πλέον ότι μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να είναι η εγγύηση για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό, βάζοντας ταφόπλακα στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίησή του.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα