14/02/202213:02

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας: “Όπου κλείνουν Πανεπιστήμια ανοίγουν ιδιωτικά ΙΕΚ!”

Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μέλλον του Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας δυστυχώς ήταν προδιαγεγραμμένο. Σαφώς και δεν εξεπλάγημεν!

Για τους εμπλεκόμενους όμως φορείς, τους πρωτεργάτες του «ιστορικής σημασίας  μνημονίου συνεργασίας», έχουμε να πούμε, ή μάλλον να επαναλάβουμε για πολλοστή  φορά, τα εξής:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

∙ κατάργησε τα προγράμματα διετών σπουδών, με τα οποία η κατάρτιση των  αποφοίτων των ΕΠΑΛ θα ήταν ΔΩΡΕΑΝ

∙ χωρίς να προχωρήσει σε μία έκθεση βιωσιμότητας, χαρακτήρισε το Τμήμα  Γεωπονίας «μη βιώσιμο» χωρίς να καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια να το  καταστήσει βιώσιμο (με ό, τι κι αν εννοεί με τον όρο αυτόν)

∙ το έκλεισε για να ανοίξει στη θέση του (δηλαδή σε δημόσιο χώρο  χρησιμοποιώντας δημόσιες υποδομές) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Κατάρτισης. (Γιατί  άραγε ιδιωτικό, κύριε Συρίγο; Στην Αμαλιάδα λειτουργεί Δημόσιο Ινστιτούτο  Επαγγελματικής Κατάρτισης. Γιατί δε φροντίσατε να ενισχύσετε αυτό;)

∙ ανενδοίαστα και απερίφραστα θυσιάζει το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης στα  ιδιωτικά συμφέροντα

∙ αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως ουραγό της ανάπτυξης

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών υπήρξε εξαρχής ο «ηθικός αυτουργός» της υλοποίησης των σχεδίων της κυβέρνησης της Ν.Δ.!

Ο Δήμαρχος Αμαλιάδας που διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι το τμήμα Γεωπονίας θα παραμείνει στην Αμαλιάδα όπου ανήκει τώρα συναινεί ελαφρά τη καρδία στην  παραχώρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του σε ιδιώτες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το όραμα της αναπτυξιακής πολιτικής της  Δυτικής Ελλάδας σε ιδιωτικές βάσεις και, αν ερμηνεύουμε σωστά τα λεγόμενά του, σειρά έχει ο Πολιτισμός κι ο Τουρισμός!

Συνεπώς, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η μέγιστη απόδειξη της πολύ καλά ενορχηστρωμένης προσπάθειας υποβάθμισης του Νομού μας!

Γι’ αυτό, κύριοι, η ευθύνη κι η ντροπή σάς ανήκει δικαιωματικά!

Γιατί η εκπαίδευση στην Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει δημόσια! Η κυβέρνηση  της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με τους πρόθυμους αυτοδιοικητικούς που από λιοντάρια  μεταμορφώθηκαν σε αρνάκια, την εκχωρούν σε ιδιώτες και γι’ αυτό είναι υπόλογοι  πρωτίστως στην τοπική κοινωνία!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας 

Τμήμα Παιδείας – Πολιτισμού

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα