26/12/202009:56

Ν. Κοροβέσης: Χριστουγεννιάτικο Παραδοσιακό Γλέντι με τα «Δρώμενα»

Ν. Κοροβέσης: Χριστουγεννιάτικο Παραδοσιακό Γλέντι με τα «Δρώμενα»

 

Ο Πολιτισμός που προάγει η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζεται, αυτή τη φορά με παραδοσιακή μουσική και την ορχήστρα του Γιάννη Παυλόπουλου. Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλέντι είναι αυτό που θα παρακολουθήσουν οι Πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, αυτή τη φορά από τα Κρέστενα Ηλείας. Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Μουσικοχορευτικού Αθλητικού & Λαογραφικού ομίλου «Δρώμενα» δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την περιφερειακή αρχή, καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού ΠΔΕ κ. Νίκος Κοροβέσης αντιλαμβάνεται πως η παράδοσή μας είναι οδηγός για το μέλλον μας, τις αξίες και τα ιδανικά μας. Για το λόγο αυτό η δράση αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τους τελευταίους μήνες ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία μας αναγκάζει να περνούμε αρκετές ώρες στο σπίτι. Μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα, οι περισσότεροι μακριά και από τις δουλειές τους και φυσικά χωρίς δραστηριότητες που αγαπάμε, που μας χαλαρώνουν και μας ομορφαίνουν τη ζωή. Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και να μπορούμε να απολαμβάνουμε ότι επιθυμεί ο καθένας το συντομότερο δυνατόν και για πολλά ακόμα χρόνια…Παρ’ όλα αυτά κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε κοντά…

Προσπαθούμε καθημερινά να προτείνουμε πράγματα, προκειμένου να περνάει ο χρόνος μας μέσα στο σπίτι δημιουργικά και ποιοτικά.

Μένουμε λοιπόν στο σπίτι… μένουμε ασφαλείς… προστατεύουμε την υγεία όλων μας και …. ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ και ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ… παραδοσιακά.

Το Σάββατο 26/12/2020 και ώρα 20:30 σε ένα online streaming ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ, μαζί μας οι:

ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Βιολί- τραγούδι)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (κλαρίνο)

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΟΥΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ (λαούτο- τραγούδι)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΥΓΕΛΗΣ (κρουστά)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΣΗ (τραγούδι)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (φλογέρα)

Στο σύνδεσμο :  https://www.youtube.com/watch?v=peGAdi_bKuU&feature=youtu.be

Λίγα λόγια για το σύλλογο

Το παραδοσιακό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε άπτεται του αντικειμένου του ομίλου «Δρώμενα», ενός ομίλου με σπουδαία παρουσία στην Δυτική Ελλάδα από το 2014.

Νιώθοντας την ανάγκη για την ύπαρξη πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους στην περιοχή μας και η αγάπη μας για το χορό, την παραδοσιακή μουσική και τη λαογραφία του τόπου μας, μας οδήγησαν να ιδρύσουμε τον Όμιλο ΔΡΩΜΕΝΑ, οι σκοποί του οποίου είναι αποκλειστικά αναπτυξιακοί, αθλητικοί, πνευματικοί, πολιτισμικοί, μορφωτικοί, περιβαλλοντικοί, κοινωφελείς και λαογραφικοί.

Μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, επιδιώκεται τα μέλη του αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, να έχουν την δυνατότητα να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις σχετικές με τον αθλητισμό, τον παραδοσιακό χορό, τη μουσική, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τον λαϊκό πολιτισμό, την παράδοση και το περιβάλλον.

Στόχος του συλλόγου είναι η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση του λαϊκού πολιτισμού μας, της παράδοσής μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εθελοντική δράση και προσφορά των μελών του Ομίλου μας και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους.

Ο μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που έχουν αγκαλιάσει το σύλλογο, η συμμετοχή πολλών μελών στις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις, η αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου, δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε το στόχο για τον οποίον ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος ΔΡΩΜΕΝΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα